Gazete Vatan Logo

Dr. Sena kurtarıldı mı? Adıyaman depreminde enkaz altında kalan doktor Sena Sayan enkazdan çıkarıldı mı?

Dr. Sena kurtarıldı mı, Doktor Sena enkazdan çıkarıldı mı? Kahramanmaraş’ta yaşanan deprem 10 ili etkiledi. Depremden etkilenen illerden Adıyaman’da arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Depremin 4. Dönünde yıkılan bir binan enkazında bulunan doktor Sena’ya ulaşıldı, kurtarma çalışmaları başladı. İşte Dr. Sena hakkında son durum…

Dr. Sena kurtarıldı mı? Adıyaman depreminde enkaz altında kalan doktor Sena Sayan enkazdan çıkarıldı mı?

Türkiye pazartesi büyük bir felakete uğradı. 10 ili etkileyen deprem 4. Dününe girdi. Arama kurtarma ekipleri enkaz altındaki vatandaşlara uğraşmaya çalışırken doktor Sena için kurtarma çalışmaları başladı. Peki, Dr. Sena kurtarıldı mı? Adıyaman depreminde enkaz altında kalan doktor Sena Sayan enkazdan çıkarıldı mı?

Dr. Sena kurtarıldı mı, enkazdan çıkarıldı mı?

CNN Türk'ten Samet Güner'in haberine göre; Adıyaman'da yıkılan bir binanın enkazında 9 Şubat 2023'te saat 3.31 civarlarında doktor Sena'ya enkazın 1.5 metre aşağısında sağ olarak ulaşıldı. Arama Kurtarma ekipleri Doktor Sena ile birlikte yanındaki kişilere de ulaşmak için titiz çalışmalarını sürdürüyor. Samet Güner yaptığı açıklamada ekiplerin 5 katlı bir binanın 3. katında olduğu düşünülen kişinin ulaşılmasına bir katman kaldığını söylerken, ekiplerin her saniyeyi adım adım hesaplayarak titiz bir şekilde çalışmaya devam ettiklerini söylediler. Ekiplerin son katmanda olduklarını söyleyen Güner, 26 yaşındaki doktor Sena Hanım'ın 3. katta olduğu söylenirken, görüntülerdeki çalışmanın 2. kattaki bir beyefendi olduğu düşünülen komşusunun kurtarılmaya çalışıldığı belirtildi. Bu çalışmaların yapılan termal taramalar sonrası teyit edilerek yapıldığı belirtildi. Ekipler şuan iki kişinin enkaz altından çıkarılması için yaşam koridoru açma çalışmalarına devam ediyor. 

Haberin Devamı