Gazete Vatan Logo

Doktora 'sargı bezi' bulundurmaktan...

Gezi direnişi sırasında gözaltına alınmışlardı

Gezi direnişi sırasında gözaltına alınıp serbest bırakılan yedi kişiye bugün tutuklama kararı çıktı. İçlerinden doktor olanların “suç aleti” sargı bezi ve yara bandı bulundurmak. Baret de suç delilleri arasında.

Bianet'ten Ayça Söylemez'in haberine göre Gezi direnişinde gözaltına alınıp bırakılan yedi kişiyle ilgili savcılığın yaptığı itiraz kabul edildi, hepsi hakkında tutuklama kararı çıktı.

Gözaltına alınan Alper Merdoğlu, Emre Horasanlı, Emre Güzel, Gökbey Gül, İsmail Işık Sapmaz, Murat Tözen ve Özkan Ekinci, 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefetten 18 Haziran’da tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edilmişti.

İstanbul 4. Sulh Ceza Mahkemesi, “suçun mahiyeti, sabit ikemetgah sahibi olmaları, delillerin karartılma imkanı bulunmaması” sebepleriyle hepsinin serbest bırakılmasına karar verdi.

Soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Savcılığı, 21 Haziran’da bu karar itiraz etti, mahkeme bugün itirazla ilgili hükmünü açıkladı:

İçlerinde doktor, mühendis, heykeltraş ve öğrencilerin bulunduğu yedi kişinin hakkında yakalama kararı çıkarıldı ve tutuklanmalarına karar verildi.

Karar metninde, “suç delilleri” olarak şunlar sıralandı:
“Gaz maskeleri, deniz gözlükleri, yüz kapatma bezleri, baretler, kasklar, eldivenler, sapan, puşi, patlamış fişek kapsülü, sargı bezleri, yara bantları ve kompres bezleri.”
“Polise sloganla saldırdılar”

Kararda, Gezi direnişi protestoları da “kamu düzenini ve barışını bozan nitelikte boyutlara ulaşan” diye tanımlandı.
Tutuklama kararında eylemcilerin, “‘Hükümet istifa’, ‘Her yer Taksim, her yer direniş’ sloganlarını atmak suretiyle polise cebir ve tehdit kullandığı” ifade edildi.
Direnişçilerin “eylem yapmakta ısrar etmesi” de suç delilleri arasında.

Haberin Devamı