Gazete Vatan Logo

Doğa gezginlerine ’mayın tutanağı’

Dersim Doğa Aktivistleri grubu gezisine ilginç başladı

ÇÖZÜM süreci ile birlikte silahların sustuğu Tunceli’de PKK’lıların barındığı tarihi ve turistik alanlarda gezi yapan Dersim Doğa Aktivistleri grubu dün gezisine ilginç başladı.

150 kişilik yerli turist kafilesi, Pülümür vadisi içindeki Hengirvan yaylaları bölgesine düzenlemek istedikleri turistik gezi mayın engeline takıldı. Tunceli-Pülümür karayolunun Pağ köprüsü mevkiinde jandarma ekipleri tarafından durdurulan gruba, gidilecek bölgede çok sayıda el yapımı mayın ve patlayıcı olduğu, bu nedenle can güvenliği gerekçesiyle izin verilemeyeceğıi belirtildi. Dersim Doğa Aktivistleri grubu başkanı Haydar Çetinkaya jandarma ekiplerine, “Biz turistik gezi yapıyoruz. Tunceli’de aylardır birçok grup doğa gezilerine gidiyor, gideceğimiz yer tehlikeli değil” diyerek müdahale etti. Buna karşılık bir komutan grup üyelerine “Arkadaşlar gideceğiniz bölgede geçen yıl çok sayıda mayın patladı. Son derece tehlikeli ve riskli. Lütfen oraya değil, daha farklı bölgelere gidin bizlerde size her türlü yardımı yapalım” dedi.

Savcı ile konuşuldu

Jandarmanın barikat kurduğu yere gelen İHD temsilcisi Avukat Barış Yıldırım, komutanlara uygulamanın keyfi olduğunu söyledi. Yıldırım’ın talebi doğrultusunda Jandarma komutanı nöbetci Cumhuriyet Savcısı ile yaptığı görüşme sonrası gruba bir tutanak imzalatarak geçmelerine izin verdi.

Haberin Devamı