Gazete Vatan Logo

Discord Nedir, Ne İşe Yarar? Discord Nasıl Kullanılır?

Discord, internet üzerinden konuşabilme olanağı veren bir sohbet programıdır. Discord programı sayesinde sesli ve yazılı olarak iletişim kurulabilmektedir. Kullanıcılar akıllı telefonunda Discord iletişimi kurabilmek için, kurulum yapması gerekmektedir. MacOS- Windows, Android, İpad ya da İphone program kurulumu yapılarak program indirilir.

Discord Nedir, Ne İşe Yarar? Discord Nasıl Kullanılır?

İletişim bilgileriyle giriş yaptıktan sonra sunucu ayarları yapılarak kullanılmaya başlanabilmektedir. Discord programı da WhassAp, Tlegram ve diğer iletişim seçenekleri arasında bulunmakta ve hızla kullanıcı sayısını artırmaktadır. Discord programı bilinen iletişim uygulamaları arasında online kullanıcılar tarafından yoğun olarak tercih edilmektedir. 

Discord Nedir, Ne İşe Yarar?

Discord, kurularak kullanıcının diğerleriyle sohbet edebilmesine izin veren bir sohbet programıdır. Öncelikle program uygulaması indirilmelidir. Kurulmuş bulunan programa giriş yaparak sesli ve yazılı iletişim kurulabilmektedir. Program üzerinde kulaklık ve mikrofon ayarlarınızı yaparak bir sunucu bulunması gerekmektedir. Kendiniz de sunucu oluşturabilir arkadaşınızı davet edebilirsiniz.

Kolaylıkla iletişim kurabileceğiniz Discord programına giriş yapanlar, robot olmadığına onay vererek, gerçek üye olduğunu kanıtlamalıdır. Devamında arkadaşınızla iletişim kurabilirsiniz. İletişimlerinizi herkese açık ve özel olarak yönetebilirsiniz. Kaliteli ve güvenli bir sohbet programı olan Discord kullanıcı sayılarını her geçen gün artırmaktadır. Kısaca DC olarak tanımlanan Discord programı, kullanıcılarına güvenli ve hızlı iletişim olanağı sunmaktadır. 

Haberin Devamı

Discord Nasıl Kullanılır?

Discord programı kurulumu yaptıktan sonra yazılı ve sözlü iletişim kurulabilmektedir. Discord programının ilk yayın tarihi 2015 yılıdır. 2019 yılı Temmuz ayı araştırmalarına göre 250 milyonu aşan kullanıcıya ulaşmış bulunmaktadır. Bireysel ve kamusal alanlarda tüm kullanıcılara sunulmuş bulunmaktadır. Discord sunucunuzda kontrol sizdedir, ister herkese açık isterseniz özel kullanabilirsiniz.

Herkese açık program tıklanarak giriş yapılabilirken özel seçenekte giriş yapmadan iletişim kurulamamaktadır. Discord sunucunuzda sesli iletişim ve sohbet için farklı seçenekler oluşturabilmek mümkündür. Online iletişim sistemlerinin her geçen gün artışına uyumlu olarak geliştirilen Discord’ da bunlar arasında yer almaktadır. Çevrimiçi Discord, oyun severler için yüksek keyif ve konfor sunmaktadır.

Haberin Devamı

Discord bilgisayar, tablet ve akıllı telefon üzerinden kullanılabilmektedir. Masa üstüne Discord programı indirilerek bilgisayarda kullanılabileceği gibi telefona uygulama indirilerek de kullanılabilmektedir. Discord tanımı yaparken kısa ad olarak DC ifadesi kullanılmaktadır. Discord, Team Speak, Skype uygulamalarına alternatif olarak geliştirilmiştir.

Kullanıcı sayısı hızla artmakta olup özellikle Online oyuncularının tercihi olmaktadır. Masa üstü, telefon uygulaması yanında discord.com adresi ziyaret edilerek de iletişim kurulabilmektedir. Discord kullanıcıları, Mikrofon/Hoparlör aç-konuş, kamera açık- kapalı özellikleriyle birlikte ekran paylaşım özelliği de bulunmaktadır. Ücretsiz olarak kurulum yapabileceğiniz Discord programınızı güvenle kullanabilirsiniz.