Gazete Vatan Logo

Dink davasında ‘öpücük’ polemiği

Dink davasında ‘öpücük’ polemiği

Hrant Dink cinayetiyle ilgili İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada eski İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah’ın savunmasına geçildi. Dönemin İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek bir önceki celsede Cerrahı suçlayarak. “Celalettin Cerrah, suikast ihbarını imha etmemi söylemişti” demişti. Cerrah, dünkü duruşmada öncelikle “Dink’in koruma altına alınmasıyla ilgili bir görevim bulunmamaktadır. Öyleyse bu suçu nasıl işlemiş olabilirim? Dink’e karşı yapılan eylem Trabzon sınırları içerisinde planlanmıştır. Trabzon sınırları içerisinde Trabzon Emniyet Müdürlüğü tarafından şüpheliler takip edilmiş ve istihbari çalışmalar yapılmıştır. Tarafıma Hrant Dink öldürülene kadar olan dönemde ve ölüm olayı sonrasında bile ‘ses getirecek eylem’ yazısından bahsedilmemiştir.”

İhmal bana ait değil

Savcılık makamının ileri sürdüğü iddialardan birinin öldürülen Hrant Dink’e koruma tedbirleri almamış olması olduğunu belirten Cerrah, “Bu iddia tamamen hukuk dışıdır. İlgili kişinin talebi olmaksızın İl Emniyet Müdürü olarak doğrudan koruma tedbirleri alma yetkim yoktur. Dink’e koruma kararı alınması yönünde herhangi bir talimat gelmemiş ve yazışma da yapılmamıştır” dedi.

Haberin Devamı

‘Akyürek bilgi sakladı’

Cerrah, 17 Şubat tarihli yazıdan ve F4 raporundan bilgisi olmadığını da vurgulayarak “Eğer haberim olsaydı bunu valiliğe bildirir, koruma tedbiri aldırılması için işlemleri yerine getirirdim” dedi. Akyürek’in kendisinden bilgi sakladığını söyleyen Cerrah, “Akyürek bu raporlardan bahsetmemiş, benden bu bilgiler saklanmıştır. Hatta kendisine toplantı sırasında sorduğum soru üzerine Akyürek, omuzlarını silkeleyerek elimde hiçbir bilgi yok diyerek yanlış bilgi vermiştir. Oysa yargılamada ortaya çıktığı üzere olayı kimin yapacağından Erhan Tuncel vasıtasıyla bilgi sahibi” dedi.

‘Sen hariç öperim...’

Ali Fuat Yılmazer’in “Bugüne kadar hangi şube müdürünün alnından öptünüz?” sorusunu yanıtlayan Cerrah şöyle konuştu: Sen hariç. Ahmet İlhan Güler’in çalışmaları nedeniyle her gün alnını öperim.

Haberin Devamı