Gazete Vatan Logo

Deniz suyu neden yükselir? Deniz suyu depremde neden yükselir?

Kahramanmaraş'ta meydana gelen iki büyük deprem sonrası etkilenen bölgelerin başında Hatay ve İskenderun geldi. Depremde İskenderun'da deniz suyu seviyesinin yükselmesi ise vatandaşların merak konusu oldu. Peki deniz suyu deprem neden yükselir?

Deniz suyu neden yükselir? Deniz suyu depremde neden yükselir?

Deniz suyu depremde neden yükselir sorusunun yanıtı merak ediliyor. Kahramanmaraş'ta meydan gelen depremler sonrası İskenderun'da deniz suyu seviyesinin yükselmesi vatandaşların merak konusu oldu. Şehrin sokaklarına doğru ilerleyen deniz duyu vatandaşları korkutmaya başladı.

DENİZ SUYU DEPREMDE NEDEN YÜKSELİR?

Deniz suyunun yükselmesi daha çok okyanusa komşu ülkelerde meydana gelen depremler sonrası görülmektedir. Bu yükselmenin akabinde dev tsunamilerin görüldüğü olaylar yaşanmaktadır.

Ancak İskenderun bir iç denizdir, dolayısıyla tsunami gibi dev dalgaların oluşma ihtimali zayıftır. Peki Hatay'ın İskenderun ilçesinde deniz suyu neden yükselir?

Su hacminin artması deniz suyununun yükselmesine neden olmaktadır. Azalmsı ise aynı su seviyesinin alçalmasına sebep olur. Bunda en önemli etken ise iklim değişimleridir. İklimde soğuma olduğunda deniz seviyesi alçalmakta, sıcak dönemlerde deniz seviyesi yükselmektedir.