Gazete Vatan Logo

Demirtaş K.Irak'tan mesaj verdi!

‘Biz Başbakan’a karşı komplo içinde olmayız’

BDP lideri Demirtaş, Kuzey Irak’tan mesaj verdi: “Biz süreci tıkayacak tutum içinde asla olmayacağız”

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, İmralı görüşmesi notlarının kendileri tarafından sızdırılmadığını ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a karşı komplo içinde olmayacaklarını söyledi. Abdullah Öcalan’ın, PKK’nın Kandil’deki yöneticilerine yazdığı mektubu götüren BDP ve DTK heyeti Kuzey Irak’ta temaslarını dün sürdürdü.

‘Notlar benziyor’

Soruları yanıtlayanDemirtaş, yayınlanan İmralı tutanakları ile ellerinde bulunan görüşme notlarının çok benzediğini söyledi. Demirtaş, şöyle konuştu:

“Şundan herkes emin olmalı; partimiz tarafından, herhangi bir partilimiz tarafından hiçbir şekilde sızdırma olmamıştır. Bundan son derece eminiz, netiz ama biz de araştırıyoruz. Gazeteci bir gazetecilik yapmış. Biz orada bir art niyet aramıyoruz, fakat bir şekilde bizim irademiz ve rızamız dışında nasıl ede edildiği ne amaçla elde edildiğini ne amaçla kullanıldığını biz de araştırıyoruz.”

BDP’nin sürece zarar verecek bir davranışta bulunmayacağının altını çizen Demirtaş, “Bir defa sayın Başbakan şundan emin olmalı; biz parti olarak hiçbir yönetim ve hiçbir arkadaşımız, böylesine bir süreçte süreci tıkayacak, süreci durduracak, zora sokacak bir tutum içerisinde asla olmaz” dedi. Demirtaş, şöyle devam etti:

“Biz hiçbir zaman ’Ben baldıran zehri içmeye hazırım’ diyen bir Başbakan’a karşı komplo içerisinde olmayız. Böyle bir ahlaksızlık içerisinde olmayız.”

Haberin Devamı