Gazete Vatan Logo

Daimi hak mahrumiyeti nedir? Sporda hak mahrumiyeti cezası ne demek?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın korona virüse yakalanmasının ardından sarf ettiği sözlerle büyük tepki çeken eski yüzücü Derya Büyükuncu hakkında Türkiye Yüzme Federasyonu Disiplin Kurulu Büyükuncu hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca adli soruşturma başlatıldığını ve Disiplin Talimatının 34. Maddesinin 2. Fıkrası uyarınca daimi hak mahrumiyeti cezasıyla cezalandırılmasına karar verildiğini açıkladı. Peki, hak mahrumiyeti nedir, daimi hak mahrumiyeti cezası ne demek?

Daimi hak mahrumiyeti nedir? Sporda hak mahrumiyeti cezası ne demek?

Türkiye Yüzme Federasyonu, Derya Büyükuncu'nun daimi hak mahrumiyeti ile cezalandırılmasına karar verilmesinin ardından “daimi hak mahrumiyeti” hakkında yapılan aramalar attı. Peki, daimi hak mahrumiyeti nedir? Hak mahrumiyeti cezası ne demek?

DAİMİ HAK MAHRUMİYETİ NEDİR, HAK MAHRUMİYETİ CEZASI NE DEMEK?

Kişinin, resmi müsabakalarda stadyumlara girmek de dahil olmak üzere sportif veya sair her türlü faaliyette bulunmaktan men edilmesidir.

Amatör ve profesyonel futbol faaliyetlerinde disiplini sağlamak, disiplin kurullarının oluşumunu, çalışma usul ve esaslarını, disiplin ihlali oluşturan fiilleri, bunların cezalarını ve cezaların infazını belirlemektir.