Gazete Vatan Logo

Cuma namazı saati 30 Eylül 2022 vakitleri! Diyanet Cuma ezanı kaçta okunacak, İstanbul, Ankara, İzmir ve tüm illerde bugün Cuma namazı saat kaçta kılınacak?

Cuma namazı saati namaz kılacak vatandaşlar tarafından sorgulanmaya başlandı. Diyanet İşleri Başkanlığı sitesi ziyaret edilerek “Cuma namazı saat kaçta, cuma namazı saati kaçta bitiyor?” sorusuna yanıt aranıyor. 81 ilin Cuma namazı vakitleri Diyanet’in sitesinde yer alıyor. Peki, Cuma ezanı kaçta okunacak? İşte 30 Eylül 2022 il il ezan vakitleri ile Cuma namazı saati...

Cuma namazı saati 30 Eylül 2022 vakitleri! Diyanet Cuma ezanı kaçta okunacak, İstanbul, Ankara, İzmir ve tüm illerde bugün Cuma namazı saat kaçta kılınacak?

Cuma namazı saat kaçta, Cuma ezanı kaçta okunacak? Diyanet’in il il Cuma namazı vakti, Cuma günüyle birlikte sorgulanıyor. Cuma namazı ibadetini eda edecek vatandaşlar için güncel Cuma namazı saati Diyanet’in sitesinde yayınlandı.

CUMA NAMAZI SAAT KAÇTA KILINACAK, EZA KAÇTA OKUNACAK?

CUMA NAMAZI SAATİ 30 EYLÜL 2022

İSTANBUL CUMA NAMAZI SAATİ 12:59

ANKARA CUMA VAKTİ 12:44

ADANA CUMA NAMAZI VAKTİ 12:34

BURSA CUMA NAMAZI SAATİ: 12:59

ANTALYA CUMA NAMAZI SAATİ: 12:52

KONYA CUMA NAMAZI VAKTİ: 12:45

İL İL CUMA NAMAZI SAATLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

CUMA NAMAZI KAÇ REKATTI, NASIL KILINIR?

Cuma namazı öncelikle dört rekat ilk sünnet, iki rekat farz ve dört rekat son sünnet olmak üzere on rekattır. Camide öğle namazı vaktinde cemaatle kılınır.

"Niyet ettim Allah rızası için Cuma namazının 2 rekat farzını kılmaya. Uydum hazır olan imama." diye niyet ederiz. Ardından "Allahu Ekber" diyerek tekbir getirir ve namaza başlarız.

Tekbirden sonra elleri bağlarız ve sessizce Sübhaneke okuruz. Sübhaneke'den sonra ise imamı dinleriz. İmam sureleri bitirdikten sonra "Allahu Ekber" diyerek rükuya gideriz. Rüku'da 3 kere "Sübhane Rabbiye'l-Azim" der ve doğruluruz. Doğrulurken ise "Semi Allahu li-men hamideh", tam doğrulunca ise "Rabbena leke'l hamd" deriz. Sonrasında "Allahu Ekber" diyerek secdeye gideriz. Secdede 3 kere "Sübhane rabbiyel-a 'ala" deriz. "Allahu Ekber" diyerek dizlerimizin üzerinde otururuz. Bu kez de "Allahu Ekber" dedikten sonra yine secdeye gider ve 3 kere "Sübhane rabbiyel-a 'la" deriz.

Haberin Devamı

"Allahu Ekber" diyerek secdeden ayağa kalkar ve ikinci rekata başlarız. Ayağa kalktıktan sonra ellerimizi bağlarız ve hiçbir şey okumadan imamı dinleriz. İmam sureleri bitirdikten sonra "Allahu Ekber" diyerek rükûya gider, Rüku'da 3 kere "Sübhane Rabbiye'l-Azim" der ve doğruluruz. Doğrulurken "Semi Allahu li-men hamideh", tam doğrulunca ise "Rabbena leke'l hamd" deriz. Daha sonra "Allahu Ekber" diyip secdeye gideriz. Secdede 3 kere "Sübhane rabbiyel-a 'ala" deriz. "Allahu Ekber" diyerek dizlerimizin üzerinde oturur ve tekrardan "Allahu Ekber" dedikten sonra yine secdeye gider ve 3 kere "Sübhane rabbiyel-a 'la" deriz.

Haberin Devamı

Secdeden kalkarken de "Allahu Ekber" diyerek Tahiyyata otururuz ve Ettehiyyatü, Allahumme Salli, Allahumme Barik ve Rabbena dualarını okuruz. Dualar bittikten sonra imamla birlikte önce yüzümüzü sağa çevirir "Es selamu aleyküm ve rahmet'ullah" der selam veririz. Aynı şekilde sola da selam verdikten sonra Cuma namazının farzı tamamlanmış olur.