Gazete Vatan Logo

Cuma günü resmi tatil olacak mı, Pazar yerine resmi tatil Cuma günü mü? Sosyal medyada gündem oldu! Cuma günü tatil mi oluyor?

Cuma günü tatil mi oluyor? Türkiye'nin gündeminde yer alan konu başlıklarından biri de 'Cuma tatil olsun, cuma günü resmi tatil olsun' paylaşımları oldu. Peki, Cuma günü resmi tatil olacak mı?

Cuma günü resmi tatil olacak mı, Pazar yerine resmi tatil Cuma günü mü? Sosyal medyada gündem oldu! Cuma günü tatil mi oluyor?

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın Cuma hutbesinde kullandığı ifadeler sonrası Cuma gününün tatil ilan edilip edilmediği sorgulanmaya başlandı. Sosyal medyada da ses getiren konu bazı kullanıcılar tarafından desteklenirken, bazıları da var olan şekliyle devam etmesi gerektiğini savundu. Peki, Cuma günü resmi tatil mi olacak? Cuma günü tatil olur mu?

Cuma günü resmi tatil olacak mı?

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Erbaş, Cuma hutbesinde, "Çalışanlarımızın ve öğrenci kardeşlerimizin en önemli farz ibadetlerinden birisi olan Cuma namazını eda edebilmelerine yardımcı olalım. İş yerlerimizdeki mesai saatlerini, okullarımızdaki ders programlarını Cuma namazının vaktine göre düzenleyelim" ifadelerini kullandı.

Erbaş'ın sözleri sonrası sosyal medyada Cuma gününün resmi tatil ilan edilmesi gerektiği konuşuldu.

Sosyal medyada cuma gününün haftalık tatil günü olarak pazar günü yerine ilan edilmesi gerektiğine dair tweetler atılmaya başlanırken, bazı kullanıcılar ise izin gününün cumadan pazara alınmasının ticari zorluklar doğurabileceğini öne sürdü.

Haberin Devamı