Gazete Vatan Logo

Çorum’dan Diyarbakır’a Türkiye yiğitlerini unutmayacak

`Güneş' harekatında şehit düşen Astsubay Selam Kemer için gözyaşı...

Selam, Gökhan, Yasin, İbrahim, Erkan... Terör örgütü PKK’ya yönelik “Güneş Harekatı”nın ilk şehitleri olarak yüreklere yazıldılar

Onlar vatan için şehit düştüler... Konyalı Sağlık Astsubay Selam Kemer, 25 yaşındaydı.... Çanakkaleli er Gökhan Özkan ise 20 yaşında.
30 yaşındaki Uzman Çavuş Yasin Keyvanoğlu Çorumlu’ydu... 21 yaşındaki Diyarbakırlı Erkan Aslan, Bordo Bereli ismi gibi aslandı... 21 yaşındaki Jandarma Komando er İbrahim Gedik, Trabzonlu’ydu...
Selam Kemer ailesini 19 Şubat’ta aradı, “Size fotoğrafımı yolladım” dedi... Şehit haberinden bir gün önce Selam’ın fotoğrafı babaocağına geldi. Çorumlu Yasin’in ailesinin en büyük isteği oğullarını bu yıl evlendirmek ve bir torun sahibi olmaktı... 2 yıl önce annesini kaybetmişti Trabzonlu İbrahim... Çanakkaleli Gökhan, Yenice İlçesi’nin Boynanlar Köyü’nün 3’üncü şehidi oldu... Diyarbakırlı Erkan Aslan ise terhisine sadece 2 ay kalmıştı...

Terhisine 2 ay kalmıştı

DİyarbakIrlI Jandarma Komando Er 21 yaşındaki Erkan Aslan’ın babası Hakkı Aslan acı haberi Eğil Kaymakamı Memduh Tura ve Eğil İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Burhanettin Erdoğan’dan aldı.
Oğluyla en son 3 gün önce telefonla görüştüklerini belirten Aslan, “Vatan sağ olsun. 3 gün önce beni aramıştı. Telefonda bana, askerliğinin bitmesine 2 ay kaldığını ve gelip çalışarak beni hacca göndereceğini söylemişti” diye konuştu. Şehit komando bugün toprağa verilecek.

Yazık fakir fukaranın çocuğuna, artık yeter


Annesİnİ 2 yıl önce kaybeden ve İzmir Narlıdere’deki acemi eğitimi ardından gönüllü olarak Güneydoğu’ya giden Trabzonlu Jandarma Komando Er İbrahim Gedik’in babaocağında gözyaşı vardı. Acılı baba Abdurrahman Gedik, “Evladımı vatan için kaybettim. İki evladım ve bir de ben kaldım. İhtiyaç olursa seve seve gideriz. Bazı milletvekillerinin Meclis’te Türkiye’ye laf atmaları bana çok koyuyor. O çocuğu yetiştirdim ama bir de bana sorun. Aç gezdim, çocuğumu tok gönderdim askere. Yine de vatan sağolsun. Dağda aramasınlar teröristleri. Bu işi Talabani, Barzani ve başka yerde arasınlar. Yazık fakir fukarının çocuğuna. Artık yeter” diye konuştu.

Şehit haberinden 1 gün önce mektubu geldi

Kara harekatının ilk gününde şehit olan 25 yaşındaki Sağlık Astsubay Selam Kemer’in acı haberi Konya Ilgın İlçesi’ndeki baba evine tez düştü. Güçlükle ayakta durmaya çalışan baba Abdullah ile anne Rabia Kemer, çocuklarının şehit haberini almadan 1 gün önce posta ile fotoğrafının geldiğini söyledi. Şehit Selam Kemer’in adını aldığı dedesi Selam Kemer ise, “Dün postadan mektubu geldi.

Mektubun içerisinde son çektirdiği fotoğrafı vardı. Fotoğrafa uzun süre baktık. Bugün de şehit haberini aldık” dedi.

‘Anne bir ben kurtuldum’ diyordu

BİNGÖL’de sürdürülen operasyonlar sırasında PKK’lı teröristlerin araziye döşediği mayının patlaması sonucu Eskişehirli Astsubay Emre Bolat (28) şehit oldu. Oğlunun şehit haberini eve gelen askeri yetkililerden öğrenerek fenalık geçiren 3 çocuk annesi Cumaziye Bolat yakınlarına, “Oğlumu dün gece rüyamda görmüştüm. Oğlum bana ‘Anne biz 6 kişiydik. Bir ben kurtuldum’ diyordu. Sabahleyin şehit haberini aldım” dedi. Acı haberden sonra anne Cumaziye Bolat’ın oturduğu eve Türk Bayrağı asıldı.


Aynı saatlerde şehidin annesinin evinin arka sokağı olan Candanay Sokak’ta ise 2 apartman arasına Türk Bayrağı asılıp bu sokakta oturan Gökhan Ay, askere sevinçle uğurlandı.












Haberin Devamı