Gazete Vatan Logo

Corona virüsü ne zaman bitecek? Bill Gates Corona virüsünün ne zaman geçeceğine dair tarih verdi!

Corona virüsüne karşı tüm dünya mücadele ediyor. Dünya genelinde corona virüsü nedeniyle ölüm sayısı 97 bin 39’a yükseldi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yapılan açıklamaya göre, Türkiye’de corona virüsü nedeniyle can kaybı 6 bine ulaştı. Tüm dünyanın aklında ise bir tek soru var. Corona virüsü ne zaman bitecek? Microsoft şirketinin kurucusu Bill Gates Corona virüsünün ne zaman geçeceğine dair tarih verdi!

Corona virüsü ne zaman bitecek? Bill Gates Corona virüsünün ne zaman geçeceğine dair tarih verdi!

2019'da Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve mart ayında Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi ilan edilen corona virüsü bulaşan kişi sayısı 1 milyon 617 bin 204’ye ulaştı. En fazla can kaybı 18.849 kişinin hayatını kaybettiği İtalya'da meydana geldi. İngiltere'de ise corona virüsü nedeniyle ölenlerin sayısı son 24 saatte 980 arttı ve 8 bin 958 kişiye ulaştı. Corona virüsü ne zaman bitecek? Bill Gates Corona virüsünün ne zaman geçeceğine dair tarih verdi!

CORONA VİRÜSÜ NE ZAMAN BİTECEK?

Corona virüsünün biteceği tarih hakkında dikkat çeken açıklama yapan Bill Gates corona virüsü nedeniyle en fazla ölümlerin gelişmiş ülkelerde yaşanacağını belirterek, "Zengin ülkelerdeki toplumsal mesafe uygulamaları bu ülkelerde işe yaramayabilir" dedi. Gates ayrıca, bu ülkelerin büyük ekonomik sıkıntılarla boğuşacaklarını belirtti.

Corona virüsü salgınının etkisinin uzun bir süre devam edeceğini vurgulayan Gates, hayatın normale dönmesinin 2021 sonbaharını bulacağını duyurdu. Amerika’da PBS televizyonuna konuşan Gates, koronavirüs aşısının geliştirilip kullanıma sunulmasının en az bir yıl süreceğini söyledi.

Haberin Devamı