Gazete Vatan Logo

Çöl tozu ne zaman bitecek, toz fırtınası kaç gün sürecek? Afrika çöl tozu!

Suriye’den kaynaklı kuvvetli rüzgarın etkisiyle kalkan toz bulutları özellikle doğudaki illeri etkiledi. Bitlis, Şırnak ve Hakkari’de toz bulutları nemli hava ile birleşince araçları çamura bürüdü. Öte yandan İstanbul semalarını da kaplayan çöl tozu havadan görüntülendi. Peki, Çöl tozu ne zaman bitecek, çö tozu kaç gün sürecek?

Çöl tozu ne zaman bitecek, toz fırtınası kaç gün sürecek? Afrika çöl tozu!

Çöl tozu ne zaman gidecek?  Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün uyarılarının ardından İstanbul’da son günlerde görülen çöl tozları İstanbul semalarında görüldü. Gökdelenleri kaplayan çöl tozları havadan dron ile görüntülendi. Görüntülerde, tozların havayı kapladığı görülüyor.

Çöl tozu ne zaman bitecek?

Şırnak'ta dünden bu yana görülen Suriye kaynaklı toz taşınımı hayatı olumsuz etkiledi. Görüş mesafesinin düştüğü kentte, sis bulutunu andıran görüntüler ortaya çıktı. Kentin silüetini oluşturan Cudi ve Gabar Dağları toz taşımını neredeyse görülmez hale geldi. Kentte araç ve evlerin balkonları tozla kaplandı, araç yıkama istasyonlarında yoğunluk oluştu. Siirt'te de dün akşam itibarıyla etkisini sürdüren toz taşınımı dolayısıyla kenti toz bulutları sardı. Evlerin pencere ve balkonlarının yanı sıra araçların üzeri tozla kaplandı. Oto yıkama servislerinde yoğunluk oluştuğu görüldü. Toz taşımının bir iki gün içerisinde etkisini kaybetmesi bekleniyor.