Gazete Vatan Logo

Çocuklardan haber var!

PKK'nın elindeki rehin askerler konuştu...

PKK’nın kaçırdığı asker ve kamu görevlilerinin yeni görüntüleri yayınlandı Kaçırılanlardan 5 kişi, ailelerine sağlık durumlarının iyi olduğunu söyledi

İmralı sürecinin ilerlemesine paralel olarak, Abdullah Öcalan’ın PKK’nın kaçırdığı asker ve kamu görevlileriyle ilgili “bırakılsınlar” çağrısı olumlu bir hava yaratmıştı. PKK da rehineleri kısa zamanda bırakabileceğini açıklamıştı. Dün kaçırılan 8 kişiden 5’inin yeni fotoğrafları yayınladı. Fotoğraflarda rehin tutulan kamu görevlilerinin sağlık durumunun iyi olduğu görüldü.

Anne dik durun!

Kaymakam adayı Kenan Eroğlu, “Şu an ailelerimizin bizleri iyi bilmesini istiyoruz. Tek dileğimiz bu. İyiyim ve kendilerine bu süreçte çok iyi bakmalarını istiyorum. Moralli olsunlar. İnşallah en kısa zamanda onlara kavuşma ümidindeyiz” dedi. Uzman Çavuş Zihni Koç ise ailesinden sağlam durmalarını istedi: “Ailemi özledim. Yaklaşık iki yıl oldu. Dik dursunlar, sağlam dursunlar. Onun dışında bu süreç içerisinde yıprandıklarını hissediyorum ama ona göre de kendilerine iyi baksınlar.”

Beşinin de sağlığı iyi

Astsubay Abdullah Söpçeler ve uzman çavuş Zihni Koç, 9 Temmuz 2011’de Diyarbakır Lice’de, kaymakam adayı Kenan Erenoğlu 12 Ağustos 2011’de Muş-Kulp karayolunda, polis memuru Nadir Özgen ise 10 Eylül 2011’de Van’ın Çatak ilçesinde, uzman çavuş Kemal Ekinci ise 1 Ekim 2011’de Şırnak’ta terör örgütü tarafından kaçırılmıştı. Fotoğraflarda beşinin de durumunun iyi olduğu görüldü.

ÖZGEN’İN ANNESİ: ‘Oğlum her gece rüyama giriyor’

Van’ın Çatak ilçesinde görev yaparken kaçırılan Polis Memuru Nadir Özgen’in ailesi umutlu bir bekleyiş içinde. Aydın Söke’de yaşayan anne Müşerref Özgen ise oğlunun devamlı rüyasına girdiğini, geri döneceği ümidini hiç kaybetmediğini belirterek, gözyaşı döktü.

SÖPÇELER’İN BABASI: ‘Umudumuz kabardı’

ASTSUBAY Başçavuş Abdullah Söpçeler’in yakınları, serbest bırakılacağı günü bekliyor. Kırklareli Babaeski’de oturan baba Abdullah Söpçeler, ”Çözüm süreci umutlarımızı kabarttı. En kısa sürede oğluma kavuşmayı istiyorum. Psikolojimiz bozuldu. İnşallah oğlum serbest bırakılır” dedi.

Haberin Devamı