Gazete Vatan Logo

'Çırılçıplak soyup ıkınmamı istediler'

'Çırılçıplak soyup ıkınmamı istediler'

Gezi Parkı Davası’nda kabin memuru H.T.A. ifade verdi: “Polis küfürler ederek, dövdü. 48 saatte yalnızca 1 kez yemek verildi. Çıplak arandık. Çırılçıplak soyup ıkınmamı istediler

İstanbul’da Gezi Parkı olaylarına ilişkin 7’si yabancı 255 sanıklı davanın 7. duruşması yapıldı. İstanbul 55. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya 23 tutuksuz sanık katıldı.






Kabin memuru sanık H.T.A. da 5 Haziran günü eve dönmek için taksiye binmek üzereyken gözaltına alındığını belirterek “Bir anda gaz bombaları atıldı. A.K. ile birlikte birbirimize tutunup çöktük. Tam o sırada coplarla polisler ikimizi darp edip, aldı. 48 saatte yalnızca 1 kez yemek verildi. Çıplak aramaya maruz bırakıldık. Çırılçıplak soyup ıkınmamı istediler” diye konuştu. Kabin memuru A.K. ise, “Küfürler ettiler. Anadan doğma şekilde H.T.A. gibi aramam yapıldı. Suçlamaları kabul etmiyorum” diye konuştu.

Savcı: Ne güzel oruç tutmuşlar

Y.T.’in avukatı Melis Dalgıç da, “Gözaltına alınanların bana anlattıkları ve gördüklerimle ilgili olarak, şahısların aç ve susuz bırakıldığını Baro’ya da, Cumhuriyet Savcılığı’na da bildirdim. İsmini hatırlayamadığım bir savcı ile görüştüğümde, ona sanıklar aç-susuz dediğimde, ‘Ne güzel, oruç tutmuşlar’ dedi.”

Ragbi Milli Takım oyuncusu D.D. de, “İsteseydim kaçardım, yakalayamazlardı. Zira ben Milli Takım oyuncusuyum. Darp edildim ve çok ağır hakaretlere maruz kaldım. Otobüsün önünde yaklaşık 40 polis vardı. Aralarından geçerken, hepsi tekme atarak küfür etti. Aramızda kızlar ve yabancı öğrenciler de vardı. Onlar da dayak yedi” dedi.

S.İ.Y. ise “Kolumda Mustafa Kemal Atatürk imzası olan dövme var diye polis tarafından annem ve babama küfür edildi” dedi.

Haberin Devamı