Gazete Vatan Logo

CHPli vekiller Akdeniz üreticilerinin sorunlarını saptıyor

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) 14 milletvekilinden oluşan Narenciye Üreticilerinin Sorunlarını Araştırma Komisyonu incelemeler yapmak için Mersin'in Anamur İlçesi'ne gelerek Akdeniz'deki sorunları belirlemek üzere çalışmalarına başladı

Narenciye yetiştirilen illere yönelik geniş kapsamlı bir geziye başlayan İzmir Milletvekilleri Abdürrezzak Erter, Türkan Miçooğulları, Yılmaz Kaya, Muğla Milletvekilleri Gürol Ergin, Bülent Baratalı, Enver Öktem, Vezir Akdemir, Ali Arslan, Edirne Milletvekili Rasim Çakır, Mersin Milletvekilleri Ali Oksal, Vahit Çekmez, Şefik Zengin, Aydın Milletvekilleri Mehmet Boztaş ve Mesut Özakçan CHP'ye ait bir otobüsle akşam saatlerinde Anamur Belediye binası önüne geldi. İlçe Belediye Başkanı M. Suphi Alp, CHP İlçe Başkanı Aysun Sağında ve partililer tarafından karşılanan vekiller, Belediye Meclis Salonu'nda çok sayıda üreticinin hazır bulunduğu toplantıya katıldı.

KÖYLÜ HİÇ BU KADAR MAĞDUR OLMAMIŞTI

Toplantıda söz alan CHP Gurup Başkan Vekili Kemal Anadol, Türkiye'de tarımın genel durumunu değerlendirerek, "Türkiye'nin 82 yıllık Cumhuriyet tarihinde köylüsü hiç bu kadar mağdur olmamış, bu kadar zor duruma düşmemiştir" dedi. Tarımda her sene daha da kötüye gidildiğini belirten Anadol, bu nedenle sektörün sorunlarını tüm ayrıntılarıyla ele alabilmek için harekete geçtiklerini anlattı.

CHP olarak Manyas'ta çıkan kuş gribiyle de ilgili meclise soru önergesi verdiklerini ancak hükümetin bu konuda gereken hassasiyeti göstermediğini ileri süren Anadol şunları söyledi:

"Kuş gribi virüsü Türkiye'yi olumsuz etkiledi. Bunu engelleyemedik ama büyük sorunlar, sıkıntılar yaşayan narenciye üreticisinin dertlerine çözüm bulmak için harekete geçtik. Belde belde, ilçe ilçe ve il il gezerek sorunları tespit ediyoruz. Buradan Silifke, Erdemli, Mersin, Tarsus, Kazanlı, Adana, Osmaniye ve Hatay'a giderek oralarda da çiftçimizin problemlerini araştıracağız. Ayrıca bu çalışmadan sonra turfanda sebzecilik ve muz yetiştiriciliği konularında da ayrı ayrı komisyonlar kuracağız."

Ardından söz alan Muğla Milletvekili Prof. Dr. Ergin ise 2000'den bu yana tarımın bütün desteklerinin kaldırıldığını ve çiftçinin mağdur edildiğini savundu. Küçük üreticilerin ortadan kaldırılmaya çalışıldığını ileri süren Gürol Ergin, çiftçiye destek olacakları sözü verdi.

Milletvekilleri, daha sonra Silifke, Erdemli, Tarsus ve Mersin'de sektör ilgilileri ve üreticilerle yapacakları toplantıda sorunları belirlemeye çalışacak. Vekiller 1 Şubat'ta da Adana'ya geçecek.

Haberin Devamı