Gazete Vatan Logo

CHP'li belediye başkanları Kılıçdaroğlu'na destek için buluştu

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “Biz bu noter masasında olmayacağız" diyerek, cumhurbaşkanlığı adaylığı için Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ı göreve davet etmişti. Bu gelişmeden sonra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'li büyükşehir belediye başkanları ile bir araya geldi.

CHP'li belediye başkanları Kılıçdaroğlu'na destek için buluştu

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “Biz bu noter masasında olmayacağız" diyerek, cumhurbaşkanlığı adaylığı için Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ı göreve davet etmişti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'li büyükşehir belediye başkanları ile bir araya geldi. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanlarını, CHP Genel Merkezi’ndeki makamında kabul etti.

TORUN: DESTEKLERİNİ İFADE ETTİLER 
  
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, aralarında Yavaş ve İmamoğlu'nun da bulunduğu CHP'li 10 büyükşehir belediye başkanı, birlikte poz verdi. Görüşmenin ardından CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, açıklamada bulundu. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ın deprem nedeniyle toplantıya katılmadığını belirten Torun, şöyle konuştu: 
  
"Büyükşehir belediye başkanlarımız desteklerini ifade ettiler, yanlarında olduklarını ifade ettiler. Genel başkanımızın her türlü alacağı kararda da yanlarında olacağını söylediler ve ardından da belli bir değerlendirmeye geçildi. Burada da özellikle deprem bölgesinde büyükşehir belediye başkanlarımızın yaptığı katkılar, destekler gerek Kahramanmaraş’ta, Adıyaman’da, Hatay’da ve diğer deprem bölgelerinde büyükşehir belediye başkanlarımız yaptıkları hizmetleri aktardılar. Belli bir sohbet havasında geçti ve ardından da ayrıldılar." 
  
Partiden görüşmeye ilişkin yapılan yazılı açıklamada ise " Sayın Genel Başkanımızın bugün, büyükşehir belediye başkanlarımız ile bir araya geldiği görüşmede, deprem bölgesinde yürütülen çalışmalar da ele alındı. Büyükşehir belediye başkanlarımızın bilgilendirmesi sonrası Sayın Genel Başkanımız özel olarak, Hatay başta olmak üzere, deprem bölgesinde yaşanan su sorununun çözümüne yönelik yürütülen çalışmalara ağırlık verilmesi talimatını iletti" denildi.  
  
İYİ PARTİ'YE ZİYARET YOK 
  
Öte yandan CHP'den, 10 büyükşehir belediye başkanının İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i ziyaret edeceğine yönelik haberlere ilişkin de açıklama yapılarak, "Büyükşehir belediye başkanlarımızın, İYİ Parti Genel Merkezine bir ziyareti planlanmamaktadır" denildi. 
  
YEMEK YEDİLER 
  
Öte yandan belediye başkanları Mansur Yavaş, Ekrem İmamoğlu, Tunç Soyer, Kadir Albayrak, Yılmaz Büyükerşen, Osman Gürün, partiden ayrıldıktan sonra Söğütözü'ndeki lokantada yemek yedi. Yemekte CHP Genel Başkan Yardımcıları Seyit Torun ve Bülent Kuşoğlu da yer aldı. Yemekten sonra İmamoğlu, Ankara'da kaldığı otele geçerken, Yavaş da ayrıldı. 

Haberin Devamı

Peki CHP ve İYİ Parti'de neler konuşuluyor? CNN Türk Ankara Temsilcisi Dicle Canova son kulis bilgilerini canlı yayında aktardı. Canova'nın değerlendirmeleri şöyle;

Haberin Devamı

"ÇOK İSABET OLDU, ÇOK İYİ OLDU"

İYİ Parti'nin ayrılması bazı CHP'li kurmaylara göre şu aşamada 'Çok isabet oldu. Çok iyi oldu' deniyor. Neden? 'Kazanamaz', 'Seçmeni motive edemez' gibi söylemler... Kılıçdaroğlu'na 'Evet' deselerdi bu onun adaylığı üzerinde yaşanacak olası bir heyecan dalgasının da önüne geçen bir durumdu. Yani Genel Başkanı aşağıya çeken bir pozisyondaydı İYİ Parti' diyen CHP'liler var. O bakımdan artık ayrılmasının daha iyi olduğunun konuşulduğu bir CHP'den bahsediyoruz. O yüzden tekrar gider mi, görüşür mü, masaya gider mi gibi olasılıkların ben şuan için ben gerçekçi bulmuyorum. Tabi siyaset bu. CHP'den söylenen şu, 'İki sürpriz yapacağız. Açık ara kazanacağız' mesajı veriliyor.

Haberin Devamı