Gazete Vatan Logo

CHP: Neden tenezzül ettin Kılıç: İddiaların hepsi iftira

Bakan Kılıç ve Atalay hakkında verilen gensorularda kavgaya ramak kaldı

CHP’li Gök, Kılıç’a “Sayın Bakan, ne işiniz var bu işlerde? Partiniz sizi genç yaşında elinizden tuttu, miletvekili, bakan oldunuz; nedir bu hırs!” diye seslendi. Kılıç ise iddiaları kişisel haklarına saldırı olarak nitelendirdi ve “Buradan size ekmek çıkmaz” dedi

Meclis 4+4+4 yasasının ardından dün de Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ile Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay hakkında CHP’nin verdiği gensorular nedeniyle gerildi. Genel Kurul’da ilk olarak ele alınan Bakan Kılıç hakkındaki gensoru önergesinin gündeme alınıp alınmamasına ilişkin öngörüşmesi yapıldı.

Kılıç’ın Ankara’da Hamamönü’nde CHP ve MHP temsilcilerinin Kılıç’a ağır suçlamalar yönelttikleri görüşmelerde, Kılıç da muhalefete aynı sertlikle yanıt verdi. İşari oylama sonucu gensoru önergesinin gündeme alınmasının reddedilmesinin ardından CHP ve MHP’liler, AK Partili vekilleri alkışlayarak protesto edince salonda tansiyon birden yükseldi. Kılıç’a “Haram olsun!” diye bağıran CHP’lilerden Levent Gök basın locasına dönerek “Burada yolsuzluklar aklanıyor” diye seslendi. Gök, AKP’lilere de “Yazıklar olsun size” diye bağırdı. Gök’ün oylama sonucuna tepkisini AK Partililere gönderme yaparak “Bunlar bir de dinden imandan bahsediyorlar. Utanın! Ahirette peşinizi bırakmayacağım” diye sürdürmesi üzerine AK Parti sıralarından “Gel, gel, gel...” sesleri yükseldi. Gök bunun üzerine AK Parti sıralarına yönelirken, AK Partili bir grup milletvekili de CHP sıralarına doğru döndü. Taraflar arasında kavga araya girip, tarafların birbirlerine yaklaşmasını engelleyen milletvekillerince önlendi.

‘Tapuya belediyeden adam gitti’

CHP Grubu adına söz alan Levet Gök, Kılıç’ın, Altındağ Belediyesinin 3-4 yıldır restorasyon çalışmaları yaptığı Hamamönü bölgesinde, 2 adet taşınmaz aldığını hatırlattı ve “Bir taşınmaza 25 bin 500 lira ödemiştir. Evler önce Erbil Yiğitbaş adına alınmış, sonra bakan almıştır evleri. Suat Kılıç evleri alırken tapuya kendisi gitmemiş, Altındağ Belediyesi’nin Tarihi Alanları Koruma Şube Şefi olan Alparslan Ekinci’ye vekalet vermiştir. Var mı böyle bir şey, olabilir mi böyle bir şey? Ekinci, evin restore edilmesi için Kılıç’a yardımcı da olmuştur. Dünyanın hiçbir yerinde böylesine yozlaşmış ilişkileri bir siyasetçi taşıyamaz” dedi.

Gök, Kılıç’ın evi satın aldığı Erbil Yiğitbaş’ın, mülkü bu satıştan 2 ay 27 gün önce satın almasının da Kılıç’ın yaptığının etik dışı oluğunun farkında olduğunu gösterdiğini savundu. Gök, Kılıç’ın mülkü satın aldığı Yiğitbaş’ın nikah şahidi olduğunu, Kılıç’ın eşinin de tezinde kendine yardımları nedeniyle Yiğitbaş’a teşekkür ettiğine dikkat çekti.

‘Nedir bu hırs?’

Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki’nin olayın kamuoyuna yansımasının ardından Kılıç’ın aldığı yerin metrekaresine kadar detaylar verdiğini ifade eden Gök, Bakan’a dönerek “Yuh olsun size Sayın Bakan, bu işlere nasıl tenezzül ettiniz böyle?” diye sordu. “Nereye baksak karşımıza Suat Kılıç çıkıyor” diyen Gök, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Geçtiğimiz günlerde Metro Holding merkezine kara para baskını yapıldı. Holding sahibi Galip Öztürk de soruşturuluyor. Türkiye Ticaret Sicil Gazetesi’nin 18 Ekim 2007 tarihli nüshasında hidroelektrik santrali kurarak enerji işiyle uğraşmayı planlayan bir şirket var. Çarşamba Enerji Üretim Şirketi. Ortaklarına bakıyoruz; Galip Ötürk, Belediye Başkanı Hüseyin Dündar ve Suat Kılıç. Sayın Bakan ne işiniz var bu işlerde? Partiniz sizi genç yaşında elinizden tuttu, aklınıza bile gelmeyecek makamları bahşetti. Miletvekili, bakan oldunuz; nedir bu hırs!”

‘Belediyenin bir çivisi varsa tapuyu veririm’

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç hakkındaki iddialara yanıt verirken “Şahsıma ait gayrimenkulün restorasyon çalışmasında Altındağ Belediyesi’nin bir tek paslı çivisi veya kırık tuğlası varsa tapuyu bu iddiayı ispat edene vermeye hazırım” dedi.

“Gayrimenkulü Hamamönü bölgesinde almak, bu bölgenin restorasyon ilan edilmiş olması kabahat ise bu kabahatin gerekçeleriyle, belgeleriyle ortaya konması lazım” diyen Kılıç, “Hamamönü bölgesindeki vatandaşların restorasyon çalışmalarından haberi olmadığı ve bu yüzden de hak kaybına uğradığı” iddiasının gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Murat Karayalçın dönemine kadar uzanan o bölgeye yönelik bir restorasyon ve yenileme projesi çalışması olduğunu, Hamamönündeki çalışmanın 2007’de yoğunlaştığını taşınmazın kendisi adına tescil tarihin ise 2009 olduğunu ifade eden Kılıç, “Bölge halkının bundan bilgisinin olmaması mümkün mü?” diye sordu. Kılıç, belediyedeki bir memura tapu için vekalet vermesinin hukuki ve etik açıdan sorun oluşturmadığını ifade ederken, “Vekaleti verdiğim kişi projeyi yürüten kişi değildir, ilgili şubede bir memurdur. Adıma sadece tapu kabulü yapıyor. Bunda suç olan etik sorun ne olabilir?” diye konuştu. Kılıç bu sözleri üzerine ayağa kalkarak kendisine laf atan CHP’li Levent Gök’e, “Buradan size kahramanlık çıkmaz” karşılığını verdi. Kılıç, evi restore edilmiş vaziyette aldığı iddialarına karşılık olarak, evin restore edilmeden önceki görüntüsünün yer aldığı fotoğrafı kürsüden gösterirken “Şahsıma ait gayrimenkulün restorasyon çalışmasında Altındağ Belediyesi’nin bir tek paslı çivisi veya kırık tuğlası varsa tapuyu bu iddiayı ispat edene vermeye hazırım” dedi.

Haberin Devamı