Gazete Vatan Logo

Cep herkülünden DNA örneği alındı

Dünya şampiyonu Naim Süleymanoğlu’nun Edirnekapı’daki mezarı, kızı olduğu öne sürülen Japon Sekai Mori’nin babalık davasından dolayı açıldı. DNA örneği alma işlemi 1 saat 45 dakika sürdü.

Cep herkülünden DNA örneği alındı

Geçtiğimiz yıl hayatını kaybeden dünya ve olimpiyat şampiyonu eski milli halterci Naim Süleymanoğlu’nun, kızı olduğunu iddia eden Japon Sekai Mori’nin açtığı babalık davasında, DNA örneği alınabilmesi için mezarı açıldı. Süleymanoğlu’nun İstanbul Edirnekapı Mezarlığı’ndaki mezarını açma işlemi dün saat 11.30’da başladı, saat 13.15’te sona erdi.

Mezar açma işleminde Sekai Mori’nin avukatları Hülya Aksakal ve Keiko Torigoe ile Naim Süleymanoğlu’nun kızları Esin ve Sezin Süleymanoğlu’nun avukatı Aziz Demir hazır bulundu. DNA örneği almak için yapılan fekk-i kabir işlemi yaklaşık 1 saat 45 dakika sürdü. Naim Süleymaoğlundan alınan DNA doku örmekleri Adli Tıp Kurumuna gönderildi.

Siyah branda kaldırıldı
Çalışmaların tamamlanmasının ardından mezarın etrafına çevrilen siyah branda kaldırıldı. Daha sonra mezarın etrafındaki ahşap çit ile Türk bayrağı ve Naim Süleymanoğlu’nun isminin yazılı olduğu lehva yeniden yerine yerleştirildi.