Gazete Vatan Logo

Cenazesi saat 12:00'de!

Gezi eylemlerinde ekmek almaya giderken başından biber gazı fişeğiyle vurulan 15 yaşındaki Berkin Elvan, 269 gün süren yaşam mücadelesini kaybetti. Acı haberi alan Türkiye ayağa kalktı, evladına ağladı...

Cenazesi saat 12:00'de!

Acı haberi Berkin Elvan’ın ailesi Twitter’dan ‘’Halkımıza: Saat 07.00 Berkin Elvan’ı evladımızı kaybettik. Başımız sağ olsun’’ sözleriyle duyurdu. Haberi alan Berkin’in tedavi gördüğü Okmeydanı Hastanesi’ne koştu. 269 gün yaşam mücadelesi veren 15 yaşındaki Berkin’in ölüm haberi, infial yarattı. Hastane önünde protesto gösterisi yapan gruba polis yine biber gazıyla müdahale etti.

Yine biri başından vuruldu

Gaz fişeği yüzüne isabet eden ve elmacık kemiği 3 yerden kırılan Ramazan Apaydın müşahade altına alınırken, durumunun ciddi olmadığı öğrenildi. Çıkan arbede sırasında hastane bahçesine atılan gaz fişeklerinden vatandaşlar da etkilendi.




‘Umudun çocuğu Berkin’

Berkin’in naaşı Adli Tıp Kurumu’ndaki otopsi işlemlerinin ardından ailesi ve yakınları tarafından alınarak Okmeydanı Cem Evi’ne getirildiği sırada taziye için toplanan yaklaşık 5 bin kişilik kalabalık ‘Umudun çocuğu Berkin Elvan’, ‘Berkin Elvan onurumuzudur’, ‘Katil devlet hesap verecek’ sloganları attı. Tabut cemevine gelirken camdan izleyen abla Gamze ile anne Gülsüm Elvan’ın çığlıkları ise yürek dağladı.




İsmail’in annesi de geldi

Ayakta güçlükle durabilen baba Sami Elvan, “Bugün biz Berkin’imizi sonsuzluğa uğurladık ancak benim çok geniş ve büyük bir ailem var. Ülkenin her bir yerinde milyonlarca Berkin var. Herkese teşekkür ediyorum” demekle yetindi. Eskişehir’de dövülerek öldürülen Ali İsmail Korkmaz’ın annesi Emel Korkmaz da Elvan ailesinin acısını paylaşmak için cemevindeydi.






‘Aney sen koşamazsın, ben gideyim’

Gülsüm Elvan oğlunun başından geçenleri şöyle anlattı: “Cumartesi gecesi Gezi’ye destek için Okmeydanı’nda yürüyüş vardı. Gazdan ne evde durabiliyoruz, ne dışarıda. Sabaha kadar ayaktaydık, gün doğarken etraf sakinledi. Fırına gitmeye hazırlanıyordum. Berkin, elimdeki 5 lirayı çekip kapıya fırladı. ‘Aneyyy, senin ayağın sakat, bir olay olursa koşamazsın, ben gideyim, hem sokakta arkadaş bulursam kahvaltıya getirebilir miyim?’ diye sordu. Berkin, çatışma seslerini merak edip yolunu değiştiriyor. Gaziler Sokağı’nın köşesinden kafasını uzattığında bir binadan Berkin diye bağrıldığını duyuyor. Başını çevirip yukarı bakıyor” dedi. Elvan ailesi o pazar sabahı, kahvaltı masasında bir araya gelemedi. O ekmek o sofrada hiç kimseyle paylaşılamadı. Berkin’e nişan alan polisi gören mahallelinin ‘geri kaç’ uyarısına vakit bile kalmadı. Anne Elvan, “Tam aramaya çıkıyordum zil çaldı. ‘Berkin başından yaralandı, hastaneye götürüldü’ dediler. Çıktık, daha biber gazı kokusu ve polisler vardı. ‘Berkin ameliyata alındı’ dediler. Avukatlar gelip ‘biber gazı kapsülü’ dediklerinde yıkıldık, bittik. Polisler yolu kapattığından ambulans gelememiş. Oğlumu getirdiklerinde kalbi atmıyormuş” diyerek acı olayı anlattı.




‘Neresinden vurulmuş’ diye sorarlarsa çocukluğundan dersiniz!

Berkin için Türkiye’nin dört bir yanında eylem vardı. Sosyal medya Berkin’e ağladı...

Berkin için Türkiye’nin dört bir yanında eylemler vardı. Ölüm haberini duyan gençler, yurdun birçok yanında ellerinde Berkin’in fotoğrafları ve pankartlarla sokaklara çıktı. En yürek burkan mesajlardan birinde ise ‘’Neresinden vurulmuş diye sorarlarsa çocukluğundan dersiniz’’ diye yazıyordu.




CHP’li vekilin gözyaşları

Berkin’in ölüm haberi üzerine Okmeydanı Hastanesi’ne koşanlar arasında ise CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur da vardı. Gözyaşlarını tutamayan Onur, “Saat 7’de kaybetmişiz arkadaşımızı, kardeşimizi. Dün burada çok üzüldük. Bu çocuğun bedenini huzursuz edenlerin vebali üzerinde olacak” dedi.




İşçiler onun için yürüyecek

280 bin üyeli KESK saat 12.00’den itibaren tüm illerde alanlara çıkacaklarını duyurdu. Türkiye çapında eylem kararı alarak üyelerine çağrı yapan DİSK ise, “Ekmeğin ve umudun Türkiye halkına emanet, demek için saat 12.00’da ‘işimizi gücümüzü’ bırakıyor, bulunduğumuz her yerde ayağa kalkıyor ve Berkin’i uğurluyoruz” çağrısı yaptı.





ODTÜ, Kızılay, Taksim ve Kadıköy karıştı

Berkin’in ölüm haberi üzerine binlerce ODTÜ’lü yürüyüş yaptı. polis öğrencileri biber gazıyla dağıttı. Akşam saatlerinde ise başkentte Kızılay Meydanı’nda ve İstanbul’da Taksim ve Kadıköy Meydanı’nda olaylar çıktı. Polis, Berkin Elvan’ın ölümünü protesto eden gruplara biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti. Ankara’da 51, İzmir’de 43, İstanbul’da ise onlarca kişi gözaltına alınırken yurdun çeşitli bölgelerindeki gösterilerde de çok sayıda gözaltı yaşandığı öğrenildi.





CENAZE SAAT 12:00'DA

Bugün saat 12.00'da Okmeydanı Cemevi'nde Berkin için tören düzenlenecek, ardından saat 15.00'da Şişli Camii'ye götürülecek. Berkin'in naaşı buradaki törenin ardından Feriköy Mezarlığı'nda toprağa verilecek.


‘Acılarını paylaşıyorum’

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül: “Bu sabah televizyonda görünce üzüldüm gerçekten. Nihayet bu olay olduğunda 14 yaşında bir çocuğumuzdu. Bugün hayatını kaybettiğini öğrendim. Ailesine başsağlığı diliyorum. Acılarını paylaşıyorum.”

‘Çok üzüldük’

Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan: Çok üzüldük gerçekten. Son derece üzücü bir hadise. Allah mekanını cennet eylesin.

Aile Bakanı Ayşenur İslam: Berkin bizim evladımız. Vefatından büyük üzüntü duydum.

Orman Bakanı Veysel Eroğlu: Tabii ki çok üzüldük. İnşallah bu hadiseler bir daha olmaz.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek: Acımız büyük, kendisine Allah’tan rahmet ailesine de sabır ve başsağlığı diliyorum.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu: Hayata tutunmak için uzun süre mücadele eden Berkin Elvan’ı kaybettik.





Haberin Devamı