Gazete Vatan Logo

Berkin Elvan mesajı

Berkin Elvan mesajı

ÇORUM'da seçim çalışmaları kapsamında kuşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, bu sabah hayatını kaybeden Berkin Elvan için 'O çocuk hepimizin çocuğu. Onun elinden ekmeğini aldılar, hayatına son verdiler' diye konuştu.

İşte Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından önemli satırbaşları:

Siyasetin temiz olması için, halk üzerinde yükselmesi lazım. Şu seçim bürosu bu seçim bürosu diye saldırıları tasvip etmiyoruz. Tek şart var siyasete giren adamın temiz olması lazım. Bunlar devleti soymak için yönetiyorlar. Önce hizmet diyor e sen kendine çocuklarına bakan çocuklarına hizmeti yaptın, olan kime oldu? Halka oldu.



'HESAP SORACAĞIM'

Bunların götürdüğü paranın miktarı 85 milyar auro, 247 milyar, eski parayla 247 trilyon. Şimdi neden Başçalan'ın endişelendiğini biliyor musunuz? Polisleri değiştirdiler, hakimleri değiştirdiler, yönetmeliği, kanunu değiştirdiler. Size sözüm, Çorumlulara sözüm, Türkiye'ye sözüm, bu yolsuzluğu yapanlardan hesap soracağım. Gün gelecek göreceksiniz, hepsini yüce divana göndereceğim.

'HEM HIRSIZ HEM YALANCI'

Diktatörlerin bir özelliği vardır, o da halkın maneviyatını sömürmektir. Din iman edebiyatı yapıp malı götürür bunlar. Hitler neyse bunlar da odur. Kavga etmemeye söz verdim. Başçalanı da muattap almayacağım. Eskiden derdim ki, gel televizyonlara çıkalım tartışalım. Ama 17 Arlaık'tan sonra gelip yalvarsa, elimi öpse, ne derse desin asla onunla televizyonlara çıkmayacağım. Hem hırsız, hem yalancıdan bir başbakan olmaz.

'İLK YAPACAĞIMIZ İŞ'

Sözüm var, CHP iktidarında ilk yapacağımız iş, Siyasi Ahlak Yasası'nı çıkarmak olacak. İkinci yapacağımız iş ise, ilk dört ayda aile sigortasını yapmak olacak. Her aileye asgari ücret yatıracağız. Namerdin parasına kimse muhtaç olmayacak.

Utanma duygusu insana özgüdür ama, bunlar utanmıyorlar bile. Bunlara dersi siz vereceksiniz. Hep beraber ayın 30'unda sandığa gideceğiz haramilerin iktidarını yıkıp, halkın iktidarını kuracağız. Söz ben de hesabını soracağım, beraber soracağız.

DÖRT BAKAN

Bu Başçalan'ın yaptığı bir işaret var. Türkiye'nin sorununu bitirmiş Mısır'la Suriye'yle uğraşıyor. O işaret şimdi dört bakan bir başçalan anlamına geliyor. Dört bakandan Zafer Çağlayan, 28 defada 52 bin dolar götürmüş, Muammer Güler İçişleri Bakanı, rüşet aldığı adamla konuşurken bilgileri de devlet sırlarını da veriyor. 'Merak etme sana kimse bir şey yapamaz ben önüne yatarım' diyor. Egemen Bağış da garibim, 3 defa da 1.5 milyon dolar götürmüş.

BERKİN ELVAN

Gezi eylemlerini biliyorsunuz, gencecik çocuklar Gezi Parkı'nı korumak için mücadele ettiler. 15 yaşındaki Berkin Elvan'ın ailesine başsağılığı diliyorum. Başçalan ailesini arayıp başsağılığı diler mi? Türkiye'nin yaşadığı bu dramları hepimiz bilelim. O çocuk hepimizin çocuğu. Onun elinden ekmeğini aldılar, hayatına son verdiler.



Başçalan bana ağza alınmayacak küfürler ediyor. Onun terbiyesi odur. Rahmetli babam 'yalan yapan yanlış yapan belasını bulur' derdi, zaten belasını buluyor. Ne diyeyim başka?

Geçen Başçalan bir mitinginde beni eleştirmek isterken bana, 'Evlatlarıma helal lokma yedirmediğim halde...' diyor. E ben de onu söylüyorum zaten. Bunları kim söyletiyor rabbim söyletiyor rabbim.



Umuyorum ayın 30'unda Çorum yeni bir tarih yazacak. Kerem Başkanı inşallah belediye başkanı koltuğuna oturtacak. Biliyorum yürekten inanıyorum buna.

Aramızda çok sayıda kadın kardeşimiz var. Çocukları sevdiğiniz gibi Türkiye'yi ve bütün insanları sevdiğiniz biliyorum Sizin kılık kıyafetiniz üzerinden bir çok siyaset yapıldı. ister başı açık ister kapalı olsun her annenin benim başımın üstnde yeri var. Artılık gayrılık yapmayacağız. İnsan Allah'ın yaratığı en değerli varlıktır ve benim başımın üstünde yeri vardır. Nazım'ın sözleriyle sözlerime son veriyorum 'Bir ağaç gibi hür ve özgür yaşayacağız. En büyük hedefim her ailenin mutlu olmasıdır, hiç bir çocuğun yatapa aç girmemesidir, ülkede barıiın egemen olmasıdır, esnafın her sabah siftah yapması akşam huzur içinde eve gitmesidir, aile sigortasını getirerek her eve ekonomik güvence getirmektir, bu ülkede atanamayan öğretmen bırakmamaktır.

Haberin Devamı