Gazete Vatan Logo

Cenazede ülkücü grup gerilimi

Hain saldırıda hayatını kaybedenler için düzenlenen törende polisle ülkücü grup karşı karşıya geldi

İstanbul’da dün gece meydana gelen terör saldırısında hayatını kaybedenler için Güngören Fetih Camii’nde cenaze töreni düzenlendi.

Saldırıda hayatını kaybeden 10 vatandaşın cenazesi ikindi namazında Fetih Camii’ne getirildi. Türk Bayrağına sarılan cenazeler, törene katılan kalabalığın duygusal anlar yaşamasına neden oldu. Hayatını kaybedenlerin yakınlarının güçlükle ayakta durduğu, zaman zaman aşırı kalabalık ve izdihamın da etkisiyle baygınlık geçirenlerin olduğu gözlendi.



Cenaze törenine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Devlet Bakanları Cemil Çiçek, Hayati Yazıcı, Murat Başesgioğlu, Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, İstanbul Valisi Muammer Güler, CHP Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, DSP Genel Sekreteri Masum Türker, DP Genel Başkanı Süleyman Soylu, Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal, İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah katıldı. Başbakan Erdoğan’ın çok üzgün olduğu gözlenirken, Cemil Çiçek ve Binali Yıldırım gözyaşlarını tutamadı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül cenaze törenine çelenk gönderdi.

Terör kurbanlarını vatandaşlar da son yolculuğunda yalnız bırakmadı. Çok sayıda vatandaş sloganlar ve ellerinde Türk bayraklarıyla terörü lanetlediler. Sık sık “Türk-Kürt kardeştir araya giren kalleştir” şeklinde sloganlar atıldı.

Kalabalık cami avlusuna sığmazken, yoğun güvenlik önlemlerinin alınması dikkat çekti. Bölge polis ablukası altına alındı. Çevredeki binalarda Türk bayraklarının asılı olduğu gözlendi.

Cenaze namazının kılınmasının ardından, Başbakan Erdoğan hayatını kaybedenlerin yakınları ve vatandaşlarla kucaklaşarak acılarını paylaştı. Cenazelerin, cenaze arabasına konulması sırasında fenalaşarak baygınlık geçirenler olduğu görüldü. Başbakan Erdoğan, Kadir Topbaş ile bir cenazeyi omuzladı. Bu sırada vatandaşlar büyük bir Türk bayrağını alanda gezdirirken, bir grup ise "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" şeklinde slogan atarak tekbir getirdiler. Polis tekbir getiren gruba müdahale etti.

Cenazeler İstanbul, Giresun, Trabzon ve Osmaniye’de toprağa verilecek. Küçük Aleyna’nın cenazesi ise memleketi Amasya’ya gönderildi.

Haberin Devamı