Gazete Vatan Logo

Cem Bölükbaşı kimdir, yaşı ve boyu kaç? 2022 Formula 2'de yarışacak!

Cem Bölükbaşı, 2022'de Formula 1'in bir alt destek serisi olan Formula 2'de Charouz Racing ile yarışacak. Cem Bölükbaşı ayrıca, Formula 2'de yarışan ilk Türk yarışçı olacak. Peki, Cem Bölükbaşı kimdir? 2022 Formula 2'de yarışacak Cem Bölükbaşı kaç yaşında?

Cem Bölükbaşı kimdir, yaşı ve boyu kaç? 2022 Formula 2'de yarışacak!

Milli sporcu Cem Bölükbaşı, gelecek sezon Formula 2'de mücadele edeceğini açıkladı. Sürecin çok hızlı ilerlediğini ancak çok mutlu olduğunu belirten Cem Bölükbaşı, Formula 2'de Charouz Racing System takımında yarışacak. Cem Bölükbaşı kimdir? 2022 Formula 2'de yarışacak Cem Bölükbaşı kaç yaşında?

Cem Bölükbaşı kimdir, kaç yaşında?

Motorsporları kariyerine kartingle başlayan Cem Bölükbaşı, Michael Schumacher Karting Akademisi'nde eğitim aldı.

9 Şubat 1998 doğumlu Cem Bölükbaşı 23 yaşında ve 176 cm boyunda. Bölükbaşı 5 yaşında motokros yarışmalarına katılmaya başladı.

2006'da Petrol Ofisi'nin düzenlediği 25 Küçük Adam projesinde Türkiye Karting Şampiyonası'na katılmıştı. Takip eden yıllarda çeşitli karting yarışlarına katılan Cem, daha sonra Formula 4 ve Formula 3 araçlarıyla bazı testler yapsa da esas dönüm noktası sanal yarışlarda oldu.

2017'de Formula 1'in düzenlediği eSpor organizasyonuna binlerce kişiyi geride bırakarak katılmayı başaran Cem Bölükbaşı, finale kalmayı başarmış ve final yarışlarından birisini kazanmıştı. Bu şampiyonada gösterdiği başarının ardından Cem, önce Fernando Alonso'nun eSpor takımına, daha sonra Toro Rosso ve Red Bull'un eSpor takımlarına katıldı. 

Haberin Devamı

Cem'in sanal yarışlarda gösterdiği performans, Türkiye'yi motor sporları arenasında temsil eden Türk takım Borusan Otomotiv Motorsport'un dikkatini çekti ve BOM ekibi, 2019'da Cem'e GT4 Avrupa serisinde mücadele etme fırsatını sağladı. Cem ve deneyimli takım arkadaşı İbrahim Okyay, birlikte çıktıkları henüz 2. yarışta kendi sınıflarında 2. olarak podyuma çıktılar. Cem böylece otomobil yarışlarındaki ikinci yarışında podyumla tanıştı. Cem aynı sene Formula Renault Eurocup'ta piste çıktı ve ilk açık tekerlek serisi yarışını deneyimlemiş oldu.