Gazete Vatan Logo

Çarşı beraat etti

Gezi Parkı olaylarına ilişkin Beşiktaş taraftar grubu Çarşı üyelerinin aralarında bulunduğu 35 sanığın yargılandığı davada tüm sanıklar ‘darbeye teşebbüs’, ‘Örgüt kurma ve yönetme’ ile ‘Örgüte üye olmak’ suçlarından beraat etti.

Çarşı beraat etti

İstanbul 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada tutuksuz 21 sanık ve avukatları hazır bulundu. Çok sayıda Beşiktaş taraftarı da sanıklara destek olmak için duruşma salonundaydı. Duruşmanın başlamasının ardından mahkeme heyeti, sanıklara bir önceki celse savcının açıkladığı mütaalaya karşı bir diyecekleri olup olmadığını sordu.

Beşiktaş’ın canı sağolsun’

Sanık Savaş Yeşiltepe, olay tarihinde yeni evlendiğini ve balayında olduğunu söyledi. Otelde olduğuna dair belgeleri ve uçak biletlerini dosyaya sunduğunu belirten Yeşiltepe, “Burada olmamın tek sebebi Beşiktaş sevdalısı olmamdır. Beşiktaşım’ın canı sağ olsun. Beraatimi istiyorum” dedi. Sanık Hakan Tezel, “Yandaş değil renktaş olduğumuz için yargılanıyoruz. Beraat istemiyorum, beraat vermek zorundasınız “ dedi. Tezel, mahkeme heyetinin ceza vermesi durumunda cezanın ertelenmesini isteyip istemediği yönündeki sorusuna, “Ne alakası var” yanıtını verdi.

‘Seba’nın da dediği gibi...’

Sanık Sezgin Gülnar, Gezi olaylarına katılmasının söz konusu olamayacağını söyleyerek, “Ama Süleyman Seba’nın da dediği gibi, ‘İyi insan olmadan iyi Beşiktaşlı olamazsınız’ ifadelerini kullandı. Sanık Ant Erbirsin, suçlamaları reddederek, “Beşiktaş hayatım, sıra dışı yaşam tarzım” dedi. Sanık Ayhan Güner ise, “Kimse Çarşı’yı itibarsızlaştırmasın. Dosyadaki şikayetçi polislerin hiçbiri burada yok. Gezi’de bir sürü insan öldü, biz hükmü ertelesek ne olur ertelemesek ne olur?” dedi. Duruşmada söz alan diğer sanıklar da suçlamaları reddederek beraatlerini talep etti.

Haberin Devamı

Tüm sanıklara beraat

“Örgüt kurma ve yönetme” ve “Örgüte üye” suçlarından suçun unsurları oluşmadığından tüm sanıkların beraatine karar veren mahkeme heyeti, “Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs” suçundan da dosyada yeterli kesin her türlü şüpheden uzak delil bulunamadığından tüm sanıkların ayrı ayrı beraatlerine karar verdi. Mahkeme heyeti, yine “2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na Muhalefet” ve “Görevi yaptırmamak için direnme” suçlarından yüklenen suçun sanıklar tarafından işlenmesinin sabit olmadığına karar vererek tüm sanıkların beraatlerine karar verdi.

Haberin Devamı

Sloganlarınız özgür hepinize geçmiş olsun

Kararın ardından mahkeme salonunda slogan atan izleyicilere ve sanıklara üye hakim “Arkadaşlar sloganlarınızı Çağlayan meydanında atabilirsiniz. Hepinize geçmiş olsun” dedi. Mahkemenin kararı açıklamasının ardından Çarşı Grubu da adliye içinde bir süre slogan attı.