Gazete Vatan Logo

Canlı yayınlanan TOKİ Arnavutköy kura çekilişi (2+1 ve 3+1 3 bin 750 konut) sonuçları ilan edildi mi? TOKİ İstanbul Arnavutköy kura çekilişi nereden izlenilir?

TOKİ Tuzla kura çekiminin belli olmasının ardından gözler TOKİ Arnavutköy kura çekimine çevrildi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen TOKİ 100 bin sosyal konut projesi kapsamında bugün 2 bin 625 konut sahibini bulacak. Bağcılar Olimpiyat Spor Salonu'nda gerçekleşen kura çekimi corona virüsü salgını tedbirlerine karşı seyircisiz olacak. TOKİ İstanbul Arnavutköy kura sonuçları ne zaman, başladı mı? İstanbul Arnavutköy TOKİ kura çekilişi nereden izlenilir? İşte TOKİ İstanbul Arnavutköy kura sonuçları hakkında merak edilenler…

Canlı yayınlanan TOKİ Arnavutköy kura çekilişi (2+1 ve 3+1 3 bin 750 konut) sonuçları ilan edildi mi? TOKİ İstanbul Arnavutköy kura çekilişi nereden izlenilir?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen, TOKİ sosyal konut projesinde en çok dairenin verildiği İstanbul Tuzla kura çekilişi Pazartesi ve Salı günü tamamlandı. TOKİ Arnavutköy kura çekimi ise bugün 10:00'da başladı. 2 bin 625'i 2+1, bin 125'i 3+1 olmak üzere toplamda 3750 dairenin kura çekimi yapılacak. TOKİ Arnavutköy kuralarını canlı islemek ise mümkün.

TOKİ CANLI İZLE

TOKİ BAŞAKŞEHİR KURALARI CUMA ÇEKİLECEK

İzmir'in Karabağlar, Seferihisar, Aliağa, Kemalpaşa ilçelerinde, Muğla'da, Konya'da, Kayseri'de, Aksaray'da, Ankara'da, Bursa'da, Sakarya'da, Kocaeli'de ve İstanbul'un Tuzla ilçesindeki kuralar sonucunda daire sahibi olacak kişilerin isimleri belli oldu.

TOKİ Arnavutköy kura çekimi yarın da (19 Mart Perşembe) devam edecek. İstanbul Başakşehir TOKİ kuraları ise 20 Mart Cuma saat 10:00'da çekilecek. Başakşehir'de toplam 500 daire var.

2020 TOKİ KURALARI NASIL ÇEKİLİYOR?

"Hak Sahibi Belirleme Kurası" noter huzurunda; İdare yetkilileri denetiminde gerçekleştirilecektir.

1) Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri konut sayısının %10'u kadar kontenjan ayrılacak ve gerek görüldüğü takdirde kura ile hak sahipleri belirlenecektir. Kura sonucu bu kategoriden hak sahibi olamayan başvuru sahipleri diğer alıcılar kategorisindeki başvuru sahipleri ile birlikte kuraya tabi tutulacaktır.

Haberin Devamı

2) "En Az %40 Engelli Vatandaşlara" konut sayısının %5'i kadar kontenjan ayrılacak ve gerek görüldüğü takdirde kura ile hak sahipleri belirlenecektir. Kura sonucu bu kategoriden hak sahibi olamayan başvuru sahipleri diğer alıcılar kategorisindeki başvuru sahipleri ile birlikte kuraya tabi tutulacaktır.

3) Diğer Konut Alıcı Adayları için İdaremizin genel uygulamalarında olduğu üzere başvuru sayısına göre gerektiği takdirde kura ile hak sahipleri belirlenecektir.

Sosyal konutların fiyatı 160 ile 210 bin lira arasında değişiyor. Hak sahipleri noter huzurunda çekilecek kura ile belirlenecek.