Gazete Vatan Logo

Çanakkale’de ‘paralel’ baskını

Çanakkale’de paralel yapı iddiasıyla başlatılan operasyonda Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin eski rektörü Prof. Sedat Laçiner’in de olduğu 28 kişi gözaltına alındı.

Çanakkale’de ‘paralel’ baskını

Çanakkale Emniyet Müdürlüğü’ne Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri bu sabah saatlerinde operasyon kapsamında çok sayıda ev ve işyerine baskın düzenledi. Operasyonda aralarında Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin (ÇOMÜ) bir önceki rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner, Çanakkale Girişimci İşadamları ve Sanayicileri Derneğinin (ÇAGİAD) eski başkanları, emekli öğretmen, doktor, avukat, işadamları, yardımseverler, öğrencilerin de bulunduğu kişiler gözaltına alındı.

18 kişi de aranıyor

Polis ekiplerince tek tek hastaneye götürülerek sağlık kontrolünden geçirilen şüphelilerin yanı sıra 18 kişinin de arandığı öğrenildi. Şüphelilerin Pazartesi günü adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.

İlk baskın Haziran’da yapılmıştı

Gerekçesi burs ve kurban bağışları olduğu belirtilen operasyonun ilk ayağı, 28 Haziran 2015’te Çanakkale Girişimci İşadamları ve Sanayicileri Derneği’ne (ÇAGİAD) yapılmıştı. Dernek hakkında, eğitime destek verilmesi kapsamında teşvikçisi olduğu, burs vermek isteyen işadamlarını ÇOMÜ Eğitim Sağlık ve Bilimsel Araştırma Vakfı ile buluşturduğu proje sebebiyle aradan üç yıl geçtikten sonra soruşturma açılmıştı.

Haberin Devamı