Gazete Vatan Logo

ByLock tespiti mahkemede

“Tahşiyeciler”e kumpas kurdukları iddiasıyla yargılanan Hidayet Karaca, ‘ByLock’ kullandığı iddiası ile ilgili “Ben ByLock falan kullanmadım. İki yıldır cezaevinde yatıyorum” dedi.

ByLock tespiti mahkemede

“Tahşiyeciler” olarak bilinen gruba kumpas kurdukları iddiasıyla yargılanan Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, eski emniyet müdürleri Ali Fuat Yılmazer, Yurt Atayün ve Ömer Köse’nin de aralarında bulunduğu 9’u tutuklu 33 sanığın yargılandığı davanın görülmesine devam edildi.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya aralarında Hidayet Karaca ve Ali Fuat Yılmazer’in de bulunduğu 9 tutuklu sanık katıldı. Duruşmada İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu’nun mahkemeye gönderdiği yazı okundu. Yazıda, İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen ve aralarında Hidayet Karaca’nın da bulunduğu 33 sanık hakkında “FETÖ/ PDY silahlı terör örgütü kurmak, yönetmek ve kurulan bu örgüte üye olmak” suçlarından dava açıldığı belirtilerek, “Kamu davası devam etmekteyken FETÖ / PDY silahlı terör örgütüne yönelik yürütülen soruşturmalar ve istihbarı çalışmalar sonucunda bir kısım şüphelilerin örgüt için gizli haberleşmede kullanılmak üzere ‘ByLock’ adlı iletişim programını kullandıkları Terörle Mücadele Dair Başkanlığı’nın şubesi verilerinden anlaşılmıştır” denildi.

Haberin Devamı

‘Dizideki iki kelime...’

Yazının okunmasının ardından söz alarak savunmasını yapan Hidayet Karaca, hakkındaki suçlamaları reddederek, “2 yıldır boş yere cezaevinde tutuluyorum. Bir insanın hayatı bu kadar ucuz olmamalı ve bir insan bu kadar kolay bir şekilde hapse konulmamalı. Ne yaptım ben Allah aşkına söyleyin. Dizide iki kelime geçmiş diye 2 yıldır tutukluyum. Baştan suçlu ilan edildim” dedi. Karaca ‘ByLock’ kullandığı iddiası ile ilgili ise, “Şimdi de Bylock diye bir şey çıktı. Ben Bylock falan kullanmadım. Bylock hangi tarihte sürüme girmiş. 2 yıldır cezaevinde yatıyorum” dedi.