Gazete Vatan Logo

Büyükanıt'ı duygulandıran bayrak

13 lise öğrencisi kanıyla yaptıkları bayrağı Org. Yaşar Büyükanıt'a gönderdi

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, şehid ve gazi yakınları yararına organize edilen kampanyada toplanan bağışların teslimatı için düzenlenen törende, 13 lise öğrencisi gencin kanlarıyla yaptığı Türk bayrağını göstererek, "Biz böyle büyük bir milletiz" dedi.

Gazi ve şehit yakınları yararına düzenlenen "Terörle Mücadele Kahramanlarına Destek Kampanyası"nda toplanan bağışlar, Genelkurmay Başkanlığı Şeref Salonu'nda düzenlenen törenle, Mehmetçik Vakfı ve Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanlığı yetkililerine teslim edildi. Törene Genelkurmay Başkanı Orgeneral Büyükanıt'ın yanı sıra kampanyaya destek veren Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, Habertürk Genel Yayın Yönetmeni Melih Meriç ve diğer yetkililer katıldı.

Törende konuşan Orgeneral Büyükanıt, kampanyada toplanan para miktarının hiçte önemli olmadığını belirterek, İzmir'deki bir ilköğretim okulu öğrencisinin de bayramda el öperek topladığı 25 YTL'lik bahşişle kampanyaya katıldığını ve bunun çok anlamlı olduğunu söyledi. Hayatında hiçbir televizyon kanalına telefonla canlı yayınla bağlanmadığını anlatan Orgeneral Büyükanıt, "Ama şehitler için düzenlenen böyle bir kampanya söz konusu olduğunda buna destek vermeyi bir borç bildim ve 2 gün üst üste telefonla
canlı yayına bağlandım" dedi.

Kampanyayı düzenleyen televizyon kanalına ve tüm çalışanlarına, kampanyada çok büyük bir etkisi olan Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim'e, milli olan veya olmayan futbolculara ve kampanyaya destek veren diğer televizyon ve basın yayın organlarına teşekkür eden Orgeneral Büyükanıt, "Bu toplanan paradan çok daha önemlidir. Bu, toplumsal dayanışmanın bir göstergesidir. İfade ettiğim gibi bu kampanya, yalnız şehit derken sadece askeri kastetmiyorum, polisi, korucusu veya terör nedeniyle şehit edilen, katledilen kamu görevlileri için düzenlenmiştir" diye konuştu.

13 LİSE ÖĞRENCİSİNİN KANLARIYLA YAPTIĞI TÜRK BAYRAĞI

"Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır" dizelerini hatırlatan Orgeneral Büyükanıt, lise öğrencisi 13 gencin kanlarıyla yaptığı ve kendisine gönderdiği Türk bayrağını basın mensuplarına gösterdi. Öğrencilerin Kırşehir Anadolu Öğretmen Lisesi'nde okuyan gençler olduğunu belirten Orgeneral Büyükanıt, şunları kaydetti:

"Öğrencilerin mektuplarının arkasında dilekçeleri var, 'Bizi hemen askere alın' diye. Önce kanlarıyla bayrak yapıyorlar. 18 yaş ve altı gençler bu bayrağı yapıyorlar. Biz böyle bir milletiz. Biz büyük bir milletiz. Gerçekten şehitlerimiz kutsal bir amaç uğruna şehit olmuşlardır. Bu kutsal amaç; yaşadığımız ülkeyi bir ve bütün muhafaza etmek. Tabii onlar şehit olduktan sonra geride bıraktıkları aileleri, çocukları, onlar da bize kutsal bir emanettir. Dolayısıyla onlara gözümüz gibi bakmamız lazım. Gerek devletimizin şehitlere gösterdiği özen, gerekse bu tür kampanyalarla onların tekrar hatırlanması çok anlamlıdır."

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Büyükanıt, Mehmetçik Vakfı'na yapılan bağışların her geçen gün arttığını ve bundan dolayı şehit ailelerine yapılan rutin yardımın bu sene yüzde 100'e yakın bir oranda artırıldığını kaydetti. Mehmetçik Vakfı'nın en önemli özelliğinin rütbelilerle bir işinin olmaması olduğuna işaret eden Orgeneral Büyükanıt, şöyle devam etti:

"Hatta biz maaşlarımızla yardım yapıyoruz. Tamamen er ve erbaşlara yöneliktir. Diğer rütbelilere ise Sosyal Güvenlik Kurumu'nca yardım yapılmaktadır. O yüzden yardım ikiye bölündü. Bu Kurban Bayramı'nda Mehmetçik Vakfı rekor kırdı ve 180 bin kurban kesti. Bu tabii vakfa çok önemli bir gelir getiriyor. Bu gelirler artınca da şehit ailelerine yapılan yardımda hemen hemen yüzde 100 oranında artıyor. Tabii Mehmetçik Vakfı bu şekilde devam ettiği müddetçe, halkın teveccühü devam ettiği müddetçe ileride çok daha fazla yardım yapılabilir. Ben tekrar kampanyayı başlatana, destek verene, herkese hem teşekkür hem de şükranlarımı sunuyorum. Milletimizin dayanışmasını gösteren bir şeydir. Bağışlanan paranın miktarı önemli değildir, 3 lirada olur 3 milyonda olur. Ama ona bir katkıda bulunma ihtiyacını duymak bile asil bir duygudur. Bu nedenle tekrar bütün ilgililere, bağış yapanlara hem şahsım hem de TSK adına teşekkür ediyorum. İnşallah başka şehit vermeyiz de böyle şeyler olmaz."

"KANIMIZI VERDİK CANIMIZI DA VERİRİZ"

GENELKURMAY Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın gazetecilere gösterirken duygulandığı bayrağı, terör olaylarını protesto için kumaşı parmaklarından akıttıkları kanla boyayarak yapan Kırşehirli öğrenciler konuştu. Kırşehir'deki Anadolu Lisesi ve Anadolu Öğretmen Lisesi'nde okuyan öğrenciler, "Biz bu ülke için bırakın kanımızı, canımızı bile vermeye hazırız" dedi.

Kırşehir Anadolu Öğretmen Lisesi ile Hacı Fatma Erdemir Anadolu Lisesi'nde okuyan 21 öğrenci geçen 28 Kasım günü bir aray gelerek, terör saldırlarını protesto etmeyi kararlaştırdı. Bunun için parmaklarını kanıtıp kumaşı boyayarak yatıkları ay- yıldızlı bayrağı çerçeveleten öğrenciler, "Biz her an vatan savunmasında görev almaya hazırız. Bizi askere alabilirsiniz" diye yazdıkları dilekçeyle birlikte Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'a gönderdi.

Bir televizyon kanalının şehit aileleri ve gazilere yardım kampanyasında toplanan 86.5 milyon YTL'nin teslimi töreninde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Kırşehirli öğrencilerin gönderdiği bayrağı gösterdi. Kanla yapılan bayrağın Kırşehirli öğrenciler tarafından gönderildiğini söylerken duygulanan Orgeneral Yaşar Büyükanıt, "Biz büyük bir milletiz" dedi.

`ŞEHİTLERE KAYITSI KALAMAZDIK'

Kanlarıyla bayrak yapan öğrenciler adına konuşan Mürsel Burak Akyürek ile Kemal Buğra Avşar, şehitler anısına bir internet sitesi hazırlamak için çalıştıklarını söyledi. Akyürek ve Avşar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Büyükanıt'a yaptıkları bayrağı `Bizi de askere alabilirsiniz' diye dilekçeyle göndermelerinin ardından, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Kuzey Irak'a operasyon düzenlediğini, bundan da büyük mutluluk duyduklarını anlattı. Öğrencilerden Mürsel Burak Akyürek, 20 arkadaşı adına yaptığı açıklamada şunları söyledii:

"Arkadaşlarla aramızda konuşup, böyle bir bayrak yapıp Genelkurmay Başkanlığı'na göndererek, bu ülke için canımızı vermeye hazır olduğumuzun bilinmesini istedik. Ülkemizin Güneydoğusu'nda meydana gelen terör olaylarına karşı içimiz kan ağlıyordu. Her gün bu topraklar için şehit düşen askerlerimiz ailelerinin olduğu bizleri de derinden üzüyordu. Biz de bu olaya daha fazla kayıtsız kalamazdık. Kan ve gözyaşıyla kurulan, yüzbinlerce şehit kanıyla sulanmış vatanımızı bir avuç çapulcunun bölmesine izin veremezdik. Atalarımızın kanıyla yaptığı bayrağa biz de kanlarımızı kattık. Kanlarımızla yaptığımız bayrağımızı vatanımızın bekçisi Genelkurmay Başkanlığımıza gönderdik. Ayrıca bu vatan uğruna gerekirse canımızı vereceğimizi belirtirken, her an askere gidebileceğimizi bir dilekçeyle bildirdik. Vatanımız ve Bayrağımız bizim her şeyimizdir. Ona canımızı vermeye hazırız."

İŞTE BAYRAĞA KAN VERENLER

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Büyükanıt'ın gazetecilere gösterdiği bayrağı kanlarıyla yapan öğrenciler, kamuoyuna yansıyan bu eylemleriyle gururlandı.

Hacı Fatma Erdemir Anadolu Lisesi öğrencileri Fatma Kabukçu ve Yılmaz Yunus Akyürek ile birlikte parmaklarını kanıtıp kanlarıyla kumaşı boyayıp bayrak yapan Kırşehir Anadolu Öğretmen Lisesi'ndeki 19 öğrenci şunlar:

Mürsel Burak Akyürek, Fatih Yaşar, Ömer Hakan Yiğit, Kemal Buğra Avşar, Latife Cihan, Derya Şahin, Serhat Hüseyin Özdemir, Mustafa Güngör, Abdülkadir Ünaloğlu, Çiğdem Gürsoy, Fatma Karaca, Ramazan Mahmut Oflaz, Funda Uçaçan, Tuğba Soylu, Bilgehan Burak Türkmen, Fadime Safa, Tülay Koç, Elif Şahin ve Mehmet Ali Sucu.


İLGİLİ HABER

Her gazi ve şehit yakınına 9 bin 188 YTL yardım

Haberin Devamı