Gazete Vatan Logo

Büyük Abi’den şok ifadeler!

'Onlar cinayet şebekesi her şeyi yapan bu ikisi'

Dink suikastının davasında savunma yapan Erhan Tuncel, cinayeti emniyet müdürleri Ramazan Akyürek ve Ali Fuat Yılmazel’in dahil olduğu bir şebekenin işlediğini iddia etti.

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesiyle ilgili Yargıtay’ın bozma kararının ardından yargılamaya devam edildi. İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada 15 sayfalık yazılı savunmasını okuyan cinayetin azmettiricisi olmakla suçlanan ‘Büyük abi’ Erhan Tuncel, tüm suçu polis müdürleri Ramazan Akyürek ile Ali Fuat Yılmazel’e attı. İşte Tuncel’in ifadesinden çarpıcı satır başları:

‘Güler ve Cerrah’ın ilgisi yok’

“Cinayetin işleneceğine dair gerekli bilgileri verdim ve operasyon yapılması gerektiğini söyledim. Dönemin İstanbul Valisi Muammer Güler ile Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah’ın olayla ilgili bilgisi yoktu. Güler şan milletvekilidir. Bir milletvekilinin bu organizasyonu kuracak imkan ve kabiliyeti bulunmamaktadır. Cerrah soruşturmayı genişletmek istemiş ancak, Ramazan Akyürek tarafından engel olunmuştur. Dönemin Trabzon Emniyet Müdürü Reşat Altay ise şaibelidir, görevinden alındı. Bu yapıyı kuracak imkan ve kabiliyeti yoktur.”

‘Cemaat iddiası palavra’

“Geriye Ramazan Akyürek (Dönemin Trabzon Emniyet Müdürü) ve Ali Fuat Yılmazel (dönemin İstanbul Emniyet müdür Yardımcısı) kalıyor. Akyürek’in bu yapıyı kuracak imkanı vardı. Bu yapıyı sadece o kurabilir. Kendilerine ulaşılmaması için kayıtları sildirdi. Jandarmayla irtibatlı olduğum yalanını ortaya atıp polisle ilişkimi gizlemeye çalıştı. Akyürek’in hükümet ve cemaat ile irtibatlı olduğu iddiası palavra. Bu yapı hükümeti zaafa uğratmıştır.”

‘Oslo’yu da onlar sızdırdı’

“Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan beyefendinin dökülen kanı durdurmak için başlattığı süreçte gerçekleşen Oslo görüşmeleri de bu yapı tarafından sızdırıldı. Bu yapı kendilerini hükümet ve cemaate şirin göstererek yargılanmaktan kurtulmaya çalıştı. Başbakan Erdoğan’ın cinayeti çözmede samimi. Başbakanlık Teftiş Kurulu raporu hazırlatıldı. Bu yapı şu an cemaatle hükümet arasını açıp kendisine iktidar alanı açmaya çalışıyor. Bu Yasin ile başlayıp Ogün ile biten bir örgüt değil.” Mahkeme duruşmayı 7 Ocak 2014’e erteledi ve Tuncel’in tutukluluk halinin devamına karar verdi.

‘Tanık korumaya alındım’

Tuncel duruşmada tanık koruma programına alındığını da söyledi: “Yaptığım ihbar nettir. Gerisi zırvadır. Bu şahıslar beni mahkemede dublör olarak kullanıyor. Bana böyle demeselerdi bu grupla bağlantım olmazdı. Yargıtay’ın bozma kararı yerinde ve eksiktir. Yasin’e yapmamasını söyledim ve cinayeti ihbar ettim. Ben hiçbir şekilde kaçmadım. Avukatıma laptopumu teslim ettim. İsteseydim yurtdışına çıkardım. Gelip teslim olacaktım. 156’yı aradım. Bir ay sonra teslim olacaktım. 5 yıldır tutuklu olmama rağmen halen tutukluyum. İstenen “Biz Erhan hakkında verilen karara uyuyoruz” diyorsunuz. Tanık koruma programı için ruhsat verildi. Kaçma şüphem yok. Ben cinayeti engellemeye çalıştım. Tutukluluk halimin kaldırılmasını istiyorum. “

Oda TV, Cüppeli, KCK şike, Hanefi Avcı suçsuz!

Erhan Tuncel savunmasında, Akyürek ile Yılmazel’in çete üzeri bir yapı olduklarını öne sürdü: “Karşımızda polis yok. Bir cinayet şebekesi var. Ben hepsine iyilik ettim. Hepsinin ortak özellikleri yalancı oldukları ve adli mercileri yanıltmalarıdır. Cinayet çetesinin Ali Fuat ve Sabri Uzun ölüm ihbarı yapmamış ve yanlış rapor düzenlenmiştir. Ali Fuat ve Ramazan Akyürek çetenin üzerindedir. Beni bir numaralı sanık yapıp kendilerini saklamıştır. Oda TV, Cübbeli, şike, KCK, Hanefi Avcı suçsuz. Bunları yapan cemaat değil bu ikisidir.”

Haberin Devamı