Gazete Vatan Logo

Burak Akçapar kimdir? Dışişleri yeni bakan yardımcısı Burak Akçapar nereli, kaç yaşında, hangi görevlerde yer aldı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan atamaya göre; Dışişleri Bakan Yardımcılığına Burak Akçapar ve Mehmet Kemal Bozay atandı. Türk Büyükelçi, akademisyen ve köşe yazarı Burak Akçapar hakkında aramalar ise söz konusu atama kararı sonrası arttı. Peki, Burak Akçapar kimdir? Dışişleri yeni bakan yardımcısı Burak Akçapar nereli, kaç yaşında, hangi görevlerde yer aldı? 

Burak Akçapar kimdir? Dışişleri yeni bakan yardımcısı Burak Akçapar nereli, kaç yaşında, hangi görevlerde yer aldı?

Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan kararlara göre; Dışişleri Bakan Yardımcılığına 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2 ve 3'üncü maddeleri gereğince İspanya Krallığı Nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçisi Burak Akçapar atandı. İspanya Büyükelçisi Burak Akçapar merak ediliyor. Peki, Burak Akçapar kimdir? Burak Akçapar kaç yaşında, nereli? Burak Akçapar hayatı ve biyografisi... 

Burak Akçapar kimdir, kaç yaşında, nereli?  

Doç. Dr. Burak Akçapar (27 Mayıs 1967, İstanbul) Türk Büyükelçi, akademisyen ve köşe yazarı. Mayıs 2021 tarihinden beri Türkiye Cumhuriyeti İspanya Büyükelçisi olarak görev yapıyordu. 

Uluslararası İlişkiler Doçenti olan Burak Akçapar, Lisans derecesini Siyaset Bilimi alanında Boğaziçi Üniversitesi'nde, Doktorasını ise Uluslararası Hukuk alanında Hamburg Üniversitesi'nde dereceyle kazanmış, doktora tezi aynı yıl bir kitap olarak yayınlanmıştır. Kiel ve Harvard Üniversitelerinde icracı eğitim programlarına katılmış ve yayın yapmıştır. 

Haberin Devamı

Akçapar 1988 yılında Dışişleri Bakanlığı'nda çalışmaya başlamış; Katar, Almanya ve ABD'de Türkiye'yi temsil etmiştir. Aynı zamanda NATO'da uluslararası memur olarak görev üstlenmiş, 2000-2011 yılları arasında Elçi unvanıyla Dışişleri Bakanlığı Güney Asya Genel Müdür Yardımcısı, 2011-2016 yıllarında ise Türkiye'nin Hindistan, Nepal ve Maldivler nezdindeki Büyükelçisi olmuştur. 2017 yılında Büyükelçi unvanıyla adının daha sonra Politika, Analiz ve Eşgüdüm Genel Müdürlüğü olarak değişeceği Dışişleri Bakanlığı Siyaset Planlama Genel Müdürü olmuştur. 11 Mayıs 2021 itibarıyla Türkiye'nin İspanya nezdinde Büyükelçisi olarak görev yapıyordu.