Gazete Vatan Logo

Borussia Dortmund Schalke 04 maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?

Corona virüs nedeniyle mart ayından bu yana askıya alınan Almanya Birinci Futbol Ligi (Bundesliga) Borussia Dortmund Schalke 04 maçı ile başlıyor. Avrupa'da Corona virüs gölgesinde başlayan ilk lig olan Bundesliga kritik bir derbi ile başlayacak. Haftanın en önemli maçında Ruhr derbisi oynanacak. Peki, Borussia Dortmund Schalke 04 maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Borussia Dortmund Schalke 04 maçı ilk 11'ler...

Borussia Dortmund Schalke 04 maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?

Corona virüs nedeniyle Avrupa'da askıya alınan ligler başlıyor. Avrupa'da corona virüs önlemleri altında oynanacak ilk lig Bundesliga, Ruhr derbisi ile başlıyor! Haftanın en kritik karşılaşmasında Borussia Dortmund, Avrupa potasında yer alan Schalke 04'ü konuk edecek. Peki, Borussia Dortmund Schalke 04 maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? İşte Borussia Dortmund Schalke 04 maçı kanalı, saati ve ilk 11'leri...

Corona virüs pandemisi sebebiyle ertelenen Bundesliga, nefesleri kesecek bir derbi ile geri dönüyor. Futbolseverlerin hasretine son verecek olan Bundesliga'da, 26. haftadaki karşılaşmalarla devam edilecek.

Lider Bayern Münih’in 4 puan gerisinde 51 puanla ikinci sırada yer alan Borussia Dortmund, Signal Iduna Park Stadı’nda 37 puanla 6. sırada bulunan Schalke 04’ü ağırlayacak.

Bundesliga'da son 8 maçtan 7 galibiyet çıkaran Dortmund, geri dönüşünü galibiyetle yapıp serisini sürdürmek istiyor. Son 7 maçından da galip ayrılamayan Schalke ise güçlü rakibini devirip, kötü gidişata son vermek istiyor.

Haberin Devamı

BORISSIA DORTMUND SHALKE 04 MAÇI SAAT KAÇTA, HANGİ KANALDA?

TSİ 16.30’da başlayacak Ruhr derbisinde Signal Iduna Park'ın ev sahipliği yapacağı maç S Sport 2 ekranlarından naklen yayınlanacak.

İŞTE BORISSIA DORTMUND SHALKE 04 MAÇININ İLK 11'LERİ

Borussia Dortmund: Bürki, Akanji, Hummels, Piszczek, Hakimi, Guerreiro, Delaney, Dahoud, Reyna, Brandt, Haaland

Schalke 04: Schubert, Kenny, Sane, Todibo, Nastasic, Oczipka, McKennie, Suat Serdar, Harit, Caligiuri, Raman

ÖNLEMLER ALINDI

DFL maçların oynanabilmesi için geniş önlemler aldı. Bunların başında futbolcular ve maçta görev yapacak bütün ekibin hafta başından itibaren karantinaya alınması geliyor. Bu dönemde bütün ekibe iki kez test uygulanacak. İkinci test maçtan bir gün önce yapılacak. Eğer bir kişinin testi pozitif çıkarsa o kişi 14 gün karantinaya alınacak. İki veya daha fazla kişinin testi pozitif çıkarsa bütün ekip 14 gün karantinaya alınacak.

SAHADA MASKE ZORUNLULUĞU!

Ayrıca, ilk haftadan sonra her maçtan bir gün önce test oyunculara testler yapılacak. Sadece bu testlerle ilgili çalışmalar için 5 laboratuvar ile anlaşma yapıldı. Maçlar sırasında stat ve çevresi üç bölgeye ayrılacak. Saha ve soyunma odaları, tribün ve stat dışından oluşan 3 bölgede en fazla 100 kişi olacak. Maç öncesi takım fotoğrafı çekilmeyecek, el sıkışılmayacak, takımlar yan yana dizilmeyecek, maskot çocuklar olmayacak. Sahada ise maske zorunluluğu getirildi.

Haberin Devamı