Gazete Vatan Logo

Bomba adres sormuş!

Görgü şahitlerinden biri adresi sorduğunu söyledi

Bomba adres sormuş!

Büyükelçiliğe saldırı düzenleyen Ecevit Şanlı’nın yakınları ile 12 görgü şahidinin ifadesine başvuruldu. Şanlı’nın, büyükelçiliğin bulunduğu Paris Caddesi’ni sorarak bulduğu anlaşıldı.

ANKARA Emniyet Müdürlüğü ekipleri, ABD’nin Ankara Büyükelçiliği’ne yönelik saldırıya ilişkin soruşturmasını sürdürüyor. Şu ana kadar 12 görgü tanığının ifadesine başvuran polis, eylemcinin görgü şahitlerinden birine ABD’nin Ankara Büyükelçiliği’nin de bulunduğu Paris Caddesi’nin yerini sorduğunu tespit etti. Olay yerindeki MOBESE ve güvenlik kameraları görüntülerini tek tek inceleyen polis, Ankara’da eylemciyle birlikte hareket eden herhangi kimseyi belirleyemedi.


Polis, Ecevit Şanlı’nın olaydan önce elçilik önünde keşif yaptığına dair herhangi bir ize de ulaşamadı. Soruşturmayı yürüten TMK’nın 10. maddesiyle görevli Cumhuriyet Savcısı Mustafa Bilgili’nin talimatı doğrultusunda, polis, cenazeyi almak için Adli Tıp Kurumu’na gelen Şanlı’nın kardeşlerinin ve akrabalarının ifadesine de başvurdu. Şanlı’nın akrabalarının birçoğunun yurt dışında yaşadığı belirtildi. ABD Büyükelçiliği’nden bir heyet de Savcı Bilgili ve Ankara Başsavcıvekili Nuri Yiğitle görüşerek bilgi alışverişinde bulundu.

Polisin saldırıda kullanılan TNT ile saldırganın üzerinden çıktığı belirlenen el bombası ve tabanca üzerindeki incelemesi sürüyor. Adli tıpın ilk değerlendirmelerine göre, Ecevit Şanlı’nın kanında uyuşturucu kalıntısına rastlanmadı.

ABD vatandaşlarına uyarı

ABD’nin Ankara Büyükelçiliği, chizmetlerine dünden itibaren normal şekilde devam etmeye başladı. Büyükelçiliğin internet sitesinin “ABD Vatandaşlarına Mesajlar” bölümünde, “DHKP/C; ABD, NATO ve Türkiye’ye yönelik saldırılarına devam etme niyetinde olduğunu açıklamış ve büyükelçilik, DHKP/C’nin tehditlerini destekleyen güvenilir bilgiler almıştır“ denilerek uyarıda bulunuldu. Türkiye’deki ABD vatandaşlarına “tetikte olmaları” tavsiye edildi ve büyük kalabalıkların toplandığı yerlerden uzak durulması istendi.


Bu arada Türkiye’de temaslarda bulunan ABD Savunma Bakan Yardımcısı Ash Carter, bir soru üzerine, “Türk yetkililerle devam ettirdiğimiz bir soruşturma var. Olayın sebebiyle ilgili bir şey demek için çok erken. Bu bir tür vahşi terörist saldırıdır” diye konuştu.

Haberin Devamı