Gazete Vatan Logo

Bitrota nedir, Bitrota sahibi kim? Yeni kripto para vurgunu Bitrota dolandırıcılığı…

Thodex, Vebitcoin, Sistemcoin ve Hecoin’den sonra bu sefer Kayseri’de Bitrota kripto para vurgunu ortaya çıktı. Bitrota’ adındaki kripto para borsası üzerinden 30 bine yakın kişiden 1 milyar liraya yakın para toplandı. Ardından sistem önce çöktü, sonra da sahibi izini kaybettirdi. Kripto para borsasının mağdurları arasında futbolcu Gökhan Zan’ın kardeşi olduğu da iddia edildi. Peki, Bitrota nedir, Bitrota sahibi kim? İşte Yeni kripto para vurgunu Bitrota dolandırıcılığı

Bitrota nedir, Bitrota sahibi kim? Yeni kripto para vurgunu Bitrota dolandırıcılığı…

Kripto para ‘çöküş’ ile ilgili bir haber de Kayseri merkezli bir Kripto Para borsasından geldi. Kayseri dışında Hatay’da da lüks ofis kuran şirket sahipleri, sistemi kripto para borsası olarak lanse etseler de aslında yaptıkları saadet zinciri işleyişinden farklı değildi. Yatırım yapan kişilere, aylık yüzde 30 kazanç vaat edildi. Bu vaat daha sonrası kampanya adı altında yüzde 45’e çıktı. Sisteme yeni yatırımcı kazandırana ise yüzde 25 gelir garantisi verildi. Böylece binlerce kişinin yatırım yapması sağlandı. Kasım 2020’den Nisan 2021’e kadarki dönemde yatırım yapan kişilerin ödemeleri yapıldı. Ancak sistem bu tarihten sonra çöküşe geçti. Peki, Bitrota nedir, Bitrota sahibi kim? Yeni kripto para vurgunu Bitrota dolandırıcılığı

BİTROTA SAHİBİ KİM?

Savcılıklara yapılan şikâyetler ve ulaşılan bilgilere göre, Kenan Altun ile Avusturya vatandaşı Hasan Özkan üç yıl önce Kayseri’de bir şirket kurdu. Endless Yazılım Teknoloji AŞ isimli şirket geçen aralık ayında, ‘Bitrota’ adındaki kripto para borsasını devreye aldı. Bu kişiler, ‘Talent’ adını verdikleri coine yatırım için yoğun bir çalışma içine girdi.

Haberin Devamı

HATAY’DA İKİ AYRI OFİS

Hürriyet'in haberine göre Kısa süre içinde katılımcı sayısı çığ gibi büyüdü. İddiaya göre 30 bine yakın kişi sisteme para yatırdı. Hatay’da bir dizi ofisin kurulması nedeni ile bu ildeki katılımcı sayısı ise oldukça fazla. Sisteme para yatıranlar arasında oto sanayide çalışan işçi de var, öğretmen de, polis de... Sisteme para yatıran kişilerden biri, bir savcının dahi para yatırdığını öne sürdü. Sisteme para yatıran kişilerin temel beklentisi, kısa sürede yüksek kazanç elde etmek olduğu için ilginç yollara da başvurulmuş. Galerideki araçlarını satıp sisteme para yatıran olduğu gibi, büyük baş hayvanlarını satan da var, iş yerini satıp üstüne bir de çevresine borçlanarak para yatıran da olmuş.

TAMİRCİ ÇIRAĞI 50 BİN TL KREDİ ÇEKİP YATIRDI

Yeni gelenlerin parası ile ilk girenlerin parasının ödenmesine dayalı çalıştığı anlaşılan sistem birkaç ay içinde çöktü. Kimse ödeme alamadığı gibi, para yatırdıkları coinin değeri ise yerlerde. Bursa’da yaşayan Hamza Türk (33), “Oto elektrik işi yapıyorum. 200 bin lira para yatırdım. Evlendiğimizde oturacağımız evi sattım. Paranın bir kısmını buraya yatırdım. Bunalıma girdim” derken, oto tamircide çalışan Fahri Onur (18) ise “Yan yana dükkânlarda çalıştığım Hamza Türk’ün teşviki ile buraya girdim. Bankadan 50 bin lira kredi çektim. Parayı buraya yatırdım. 2-3 ay içinde çıkarım diye düşündüm. Ancak sistem battı. Çalıştığım işte aylık 4 bin lira alıyorum; 3 bin lirası banka kredisine gidiyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

SİSTEME PARA YATIRANLAR ÇEVRESİNDEKİLERİ DE İKNA ETTİ

Futbolcu Gökhan Zan’ın kardeşi S. Zan ise, 500 binden fazla zararı olan bir başka isim. “İnsanların hayatı perişan oldu. Evine yiyecek ekmek götüremeyecek durumda olan insanlar var” diyen S. Zan “Arkadaşlarımın tavsiyesi ile buraya para yatırdım. Bugünlerde Hatay’da kiminle konuşsan, konu bir şekilde buraya geliyor. En büyük sorun ise toplanan paranın büyük bir bölümünün elden alınması. Örneğin 250 bin lira yatıran kişiden, 200 bini elden 50 bini banka üzerinden alındı. Şirketin Kayseri’deki merkezine gidenler oldu. Ancak ofis kapalı. Kenan Altun’a ise ulaşılamıyor” diye konuştu. Samsun’da yaşayan Soner Nacak ise, “Bu tarz sistemlerin bir gün patlayacağını biliyordum” diyerek 4 arkadaşı ile birlikte 280 bin lira yatırdıklarını, söz konusu parayı alamadıklarını söyledi.

Haberin Devamı

SAHİBİNE ULAŞILAMIYOR

Kasım 2020’den Nisan 2021’e kadarki dönemde yatırım yapan kişilerin ödemeleri yapıldı. Ancak sistem bu tarihten sonra çöküşe geçti. Konuya yakın bir kaynak “Hızlı büyüme bu sonucu getirdi” şeklinde konuştu. Sistemin tanıtımı için Türkiye’nin bir çok ilinde toplantı yapan Kenan Altun’a ise ulaşılamıyor. Bilinen bütün GSM numaraları kapalı olan Altun’a gönderdiğimiz e-posta mesajı ise yanıtsız kaldı.