Gazete Vatan Logo

‘Bir ihbar mailiyle 9 ayımı çaldılar’

‘Kız’ıl Hacker’ VATAN’a konuştu

RedHack davasında 21.5 yılla yargılanırken önceki gün 2 sanıkla birlikte tahliye edilen Duygu Kerimoğlu, “Gözaltına aldıkları insanların hiçbiri öbürünü tanımıyor. Nasıl bir örgüt. Hayatımdan 9 ayımı çaldılar“ dedi.

REDHACK (Kızıl Hackerlar) yapılanması içerisinde suç işledikleri iddiasıyla yargılanan 3’ü tutuklu 10 kişinin önceki gün görülen duruşmasında 3 tutuklu sanık da tahliye edildi. 9 ay boyunca cezaevinde kalan ve 21.5 yıl hapisle yargılanan Mersin Üniversitesi Meslek Yüksek okulu Bilgisiyar Programcılığı Bölümü öğrencisi olan Duygu Kerimoğlu, şimdi özgürlüğünün tadını çıkarıyor. 9 ay sonra ailesiyle birlikte aynı çatı altında uyuduğunu anlatan Kerimoğlu, “Dışarıdaki ilk gecemi ailemle birlikte konuşarak geçirdik. Suçsuz olduğumu biliyordum ve ilk duruşmada tahliye bekliyordum. Ama yine de tutuklanmama neden olan delillere, suçmalara bakınca tutukluluğum sürdürülebilir diye de düşündüm. Adalet varsa çıkarım diyordum. Dün mahkemede tahliye kararı çıktı. Çok mutluyum” dedi.

ÖRGÜT ÜYESİ DEĞİLİM: Dava kapsamında örgüt adına suç işlemekten yargılandıklarını anlatan Kerimoğlu, “Bir örgütten ve örgüt üyeliğinden bahsediyorlar. Gözaltına aldıkları veya tutukladıkları insanların hiçbiri öbürünü tanımıyor. Nasıl bir örgüt. Benim için sosyal poylaşım sitelerinde yaptığım paylaşımları suç olarak gösterdiler, mizah dergilerine yaptığım yorumları iddianameye koydular. Ben mahkemede de söyledim bazı internet sitelerini hacklemişim. Benim o kadar bilgisayar bilgim yok ki. 2 yıllık okulu beşinci yılına okuyorum. Bunların hepsi delilsiz iddia” diye konuştu. Kerimoğlu şimdi okulunu bitirmek için çalışacağını da söyledi.

HAYAT KARARTAN İHBAR: İddianamede hakkında somut deliller olmamasına rağmen tutuklandığını ve cezaevinde kaldığını dile getiren Kerimoğlu, “Babamla yaptığımız özel yazışmalar bile iddianameye girdi. Hakkımda sadece bir ihbar maili var, bir de benim yorumlarım. Ama bunları savcı örgüt diyebildi ve benim 9 ayımı hayatımdan alabildi” dedi. Bu arada, önceki gün yapılan duruşmada hakkında yakalama kararı bulunan Reşik Pınaroğlu İstanbul’da yakalanarak Ankara’ya götürüldü. Mahkemeye çıkarılan Pınaroğlu da serbest bırakıldı.

Haberin Devamı