Gazete Vatan Logo

Binance'ın yeni CEO'su Richard Teng kimdir? CZ’nin yerine gelen Richard Teng’in hayatı

Kara para aklama suçlaması nedeniyle 4.3 milyar dolar ceza ödeyecek olan Binance'in yeni CEO'su Richard Teng oldu. Peki, Binance CEO'su Richard Teng kimdir?

Binance'ın yeni CEO'su Richard Teng kimdir? CZ’nin yerine gelen Richard Teng’in hayatı

Kripto para devi Binance'ın kurucusu Changpeng "CZ" Zhao'nun CEO (Üst Yönetici) görevinden istifası kripto dünyasında kartları yeniden dağıttı. Peki, Binance'in yeni CEO'su Richard Teng kimdir?

RİCHARD TENG KİMDİR?

Singapurlu Richard Teng, yaklaşık 3 yıl önce Binance'in Singapur biriminin genel müdürü görevine geldi. Aynı yıl Binance, ABD Adalet Bakanlığı tarafından soruşturulmaya başlandı. Şirket ve kurucu CEO Zhao üzerindeki yasal baskılar yoğunlaştığında, Richard Teng arka planda hızla basamakları tırmandı.

LinkedIn profiline göre Teng, Singapur CEO'su pozisyonunda yalnızca beş ay kaldı, Nisan 2023'te Avrupa, Asya, Orta Doğu ve Kuzey Afrika bölge başkanlığına terfi etti. Teng, daha sonra bu Mayıs ayında bölgesel pazarların başına geçti ve nihayetinde Salı günü şirketin en üst düzey görevine atanarak, CEO koltuğuna oturdu.

BINANCE'IN YENİ CEO'SU TENG'DEN "GÜVEN" AÇIKLAMASI 

Çarşamba günü yaptığı açıklamada Teng, bu göreve adım atmaktan onur duyduğunu belirterek, Binance'in 150 milyon kullanıcısına "şirketin mali gücü, güvenliği ve emniyeti" konusunda güvence vermeye odaklanacağını söyledi.

Haberin Devamı

Öte yandan, yeni rolü bazı zorlukları da beraberinde getirecek. Binance'in son aylarda itibarının zarar görmesi nedeniyle müşteri güvenini korumak Teng'in ana gündem maddesi olacaktır.

Mart ayında ABD'li yetkililer, ülkede yasa dışı faaliyet gösterdiği iddiasıyla şirketi yasaklamaya çalıştı. Ayrıca kara para aklamayı engellemeyi amaçlayan kurallar da dahil olmak üzere çok sayıda ABD yasasını ihlal etmekle suçlandı.

ABD Adalet Bakanlığı, Binance'ın ceza ve hak kaybı olarak 4,3 milyar dolar ödemesine karar verdi. Buna rağmen Teng, Binance'in "burada (ABD'de) kalacağını" tekrar etti ve şirketin temelinin "her zamankinden daha güçlü" olduğunu dile getirdi.