Gazete Vatan Logo

BİLSEM sınav sonuçları açıklandı mı? BİLSEM sonuç sorgulama ekranı

BİLSEM sınav sonuçları için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından organize edilen BİLSEM sınav sonuçlarının bugün içerisinde açıklanması bekleniyor. İşte MEB BİLSEM sınav sonuçları sorgulama ekranı ve detaylar haberimizde yer alıyor...

BİLSEM sınav sonuçları açıklandı mı? BİLSEM sonuç sorgulama ekranı

BİLSEM sınav sonuçlarının bugün içerisinde açıklanması bekleniyor. MEB tarafından yapılan BİLSEM sonuçları için öğrenciler büyük bir merakla bekleyişlerini sürdürüyorlar. İşte BİLSEM hakkında tüm merak edilen soruların yanıtları...

BİLSEM SONUÇLARINI SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ

BİLSEM 2017 SON SINAV TARİHİ

8 Mayıs – 30 Haziran 2017 Bilsem Sınavı Bireysel Değerlendirme > Grup tarama aşamasında filtrelenen (geçen) öğrenciler bireysel değerlendirme aşamasına alınır.

2017 YILI BİLSEM HAKKINDAKİ ÖNEMLİ DETAYLAR

Bu uygulamada genel zihinsel yetenek alanında bireysel incelemeye hak kazanan öğrenciler için taban puanlar, Türkiye ortalaması üzerinden belirlenmiştir.

Her soru 10 puan olmak üzere, uygulama 450 puan üzerinden değerlendirilmiştir.

Sınıflarda genel zihinsel yetenek alanı için 330 taban puan,

Sınıflar için genel zihinsel yetenek alanı için 380 taban puan olarak belirlenmiştir.

Resim ve müzik yetenek alanında bireysel incelemeye hak kazanan öğrenciler; Bilim ve Sanat Merkezlerine yerleştirilecek öğrenci sayılarının dört katı üzerinden belirlenmiştir.

Haberin Devamı

Sınıflarda resim ve müzik yetenek alanı için taban puan 300'dür.

Sınıflarda resim ve müzik yetenek alanı için taban puan 340'dır.

Bireysel incelemeye hak kazanan öğrencilere en kısa zamanda il tanılama sınav komisyonu tarafından randevuları verilerek, öğrencinin devam ettiği örgün eğitim kurumu tarafından velilere bilgilendirme yapılacaktır.