Gazete Vatan Logo

Bilim Kurulu Toplantısı ne zaman, saat kaçta? Yasaklar gelecek mi 2022?

Koronavirüsün Omicron varyantı tüm dünyada vaka sayılarının patlamasına neden oldu. Sağlık Bakanlığı, 'Günlük Koronavirüs Tablosu'nu paylaştı. 11 Ocak 2022 Salı günü verilerine göre Türkiye'de son 24 saatte 430 bin 253 yeni tip koronavirüs (Kovid-19) testi yapıldı, 74 bin 266 kişinin testi pozitif çıktı, 137 kişi hayatını kaybetti, iyileşen sayısı ise 39 bin 226 oldu. Vaka sayısının 74 bine ulaşması restoran ve AVM gibi kapalı alanlar için yeni tedbirlerin alınmasını gündeme getirirken, Bilim Kurulu toplanma kararı aldı. Peki, Yasaklar gelecek mi? Bilim Kurulu Toplantısı ne zaman, Koronavirüs Bilim Kurulu saat kaçta toplanacak?

Bilim Kurulu Toplantısı ne zaman, saat kaçta? Yasaklar gelecek mi 2022?

Omicron varyantı nedeniyle Türkiye'de vakalar katlanarak artıyor. Uzmanlar, 'En ufak belirtide PCR testi verilmesi gerekir, semptomlar aşırı belirgin değil' uyarısını yaparken, Bilim Kurulu toplanıyor. Peki, Bilim Kurulu Toplantısı ne zaman, Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısı saat kaçta? Yasaklar gelecek mi 2022? 

BİLİM KURULU TOPLANTISI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA?

Koronavirüs Bilim Kurulu saat 17.30’da Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında video konferans yöntemiyle toplanacak. Toplantının ardından yazılı açıklama yapılacak.

YASAKLAR GELECEK Mİ 2022?

AVM'ye restorana aşı şartı önerisi

OMİCRON'a yakalanan ve evde karantinada bulunan Ege Üniversitesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Zafer Kurugöl (65), virüsün etkilerinin hafif hissettiğini belirterek, "Aşı yaptırmamış olmasaydım ya yoğun bakımda olurdum ya da şu an daha kötü şeyler yaşıyordum" dedi. Vakaların daha da artacağını söyleyen Prof. Dr. Zafer Kurugöl, AVM, restoran ve konserlere girişte mutlaka aşı şartı getirilmesi gerektiğini söyledi.

Haberin Devamı

Aile İçi görüşmeler açık havada olsun

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, vaka artışlarının aile ilişkilerinin güçlü olmasından kaynaklandığını belirtti ve uyardı "Buluşmalar, bir araya gelmeler çok kısa olmalı. Yapılan görüşme gerekiyorsa açık havada ve kısa süreli olmalı, maske çıkarılmamalı, mesafe korunmalı" dedi.