Gazete Vatan Logo

Bilge Yılmaz, Meral Akşener’i istifaya çağırdı

Seçimlere 81 ilde “hür ve müstakil” giren İYİ Parti’nin 2023 Genel Seçimleri’ne göre oy oranları düştü. İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Bilge Yılmaz, partinin genel başkanı Meral Akşener’i istifaya çağırdı.

Bilge Yılmaz, Meral Akşener’i istifaya çağırdı

Sosyal medya hesabı X’ten açıklamada bulunan Bilge Yılmaz, İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanlığı görevinden istifa etti. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i de istifaya çağıran Yılmaz, "Bu sonuçlar göstermiştir ki yapacak çok işimiz var, kaybedecek vaktimiz yok. Bu yönde yapacağım çalışmalara ağırlık verebilmek için İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanlığı görevimden istifa ediyorum.” ifadelerini kullandı.

İYİ PARTİ'DE SON DURUM

CNN TÜRK Ankara temsilcisi Dicle Canova şu bilgileri aktardı: Moraller iyi değil tabii ki. Yüzde 6-7 bile tartışmalı rakam olarak kabul ediliyordu. Şu an 3.48 yüzde 5'in çok altında. Böyle devam ederse yüzde 5'in altında kalacak. Elbette moraller kötü. Bir değerlendirme yapılıyor. İYİ Partililerden edindiğim izlenimi kurultay kararı çıkabilir. Doğrudan kendisinin kurultaya götürme niyetinin bulunduğu geçen hafta itibarıyla konuşuluyordu. Bu akşam itibarıyla konuştuğum bazı kurmaylara dayanarak söylüyorum İYİ Parti'nin kendi adaylarını çıkarma konusunu yeterince izah edemediği durumu var. Kurultay kararı alması genel başkanlığı da bırakması yönündeki beklenti partinin ikinci halkasında çok güçlü. İkinci halka şu anda kurultay beklentisi içerisine girdi. Hatta kulislerde adaylar kimler olabilir bunlar konuşulmaya başlandı. Musavvat Dervişoğlu, Koray Aydın bir süredir gruba çekilmiş vaziyetteydiler. Grup başkanvekili olarak hareket ediyorlardı. Bu iki isim de seçimin sonucunu bekliyordu.

Haberin Devamı

Kanal D muhabiri Mehtap Sürücü ise CNN TÜRK canlı yayınında yaptığı açıklamada, "Meral Akşener 20.30'da genel merkeze geldi ama herhangi bir açıklama yapmadı. Genel Başkan Akşener'in yeniden aday olmayacağını açıkladığına yönelik bazı iddialar var. Henüz resmi açıklama gelmedi, bu iddialar henüz doğrulanmadı. 2019 yerel seçimlerinden İYİ Parti ittifak çatısı altında girmişti. Seçimde şu anda yarışıyor İYİ Parti. Akşener'in bazı açıklamaları olmuştu 'Sorumluluk bana ait' demişti. Genel merkezden şimdiye kadar açıklama gelmedi. " ifadelerini kullandı.