Gazete Vatan Logo

Beşiktaş belediye başkanı kim, Beşiktaş Belediyesi hangi partide? Murat Hazinedar hangi partiden, kimdir?

Beşiktaş Belediyesi'ne 'çıkar amaçlı örgüt kurma', 'rüşvet alma', 'irtikap' gibi suçlardan operasyon düzenlendi. Operasyonda eski belediye başkan yardımcıları Rıfat Örnek ile Hüseyin Avni Sipahi, mevcut zabıta müdürü Selçuk Bartınlı’nın da bulunduğu 16 şüpheli gözaltına alındı. Eski belediye başkanı Murat Hazinedar hakkında ise gözaltı kararı olduğu ve arandığı öğrenildi. Peki, Beşiktaş belediye başkanı kim, Beşiktaş Belediyesi hangi partide? Murat Hazinedar hangi partiden?

Beşiktaş belediye başkanı kim, Beşiktaş Belediyesi hangi partide? Murat Hazinedar hangi partiden, kimdir?

Beşiktaş Belediyesine yönelik çıkar amaçlı suç örgütü kurma ve yönetme suçlamasıyla soruşturma kapsamında 16 şüpheli hakkında gözaltı kararı verilen soruşturmanın detayları ortaya çıktı. Soruşturmanın, 2016’daki müfettiş raporlarına dayandığı öğrenildi. Peki, Beşiktaş belediye başkanı kim, Beşiktaş Belediyesi hangi partide? Murat Hazinedar hangi partiden?

Beşiktaş Belediye başkanı kim?

Rıza Akpolat, 1982 yılında İstanbul'da doğdu. İdeal bir toplum ve güzel kentler için, yani güzel bir Türkiye için siyaseti hep önemsedi. Gençlik yıllarından itibaren hem aktif olarak siyasetin içinde yer aldı, hem de lisans eğitimini bu alanda tamamladı. Sakarya Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nü bitirdi. Küresel Siyaset ve Uluslararası İlişkiler alanında yüksek lisans eğitimine başladı. Avrupa Birliği Uzmanı olarak yurt içinde ve yurt dışında birçok konferansa katıldı. Bu süreçte CHP Gençlik Kollarında yöneticilik, İlçe Başkan Yardımcılığı ve İlçe Başkanlığı görevlerinden sonra İl Başkan Vekilliği görevlerinde bulundu. 7 Haziran 2015 seçimlerinde ön seçimle milletvekili adayı oldu. Aktif iş hayatına eğitim, danışmanlık ve yapı sektörlerinde faaliyet gösteren şirketi ile devam etti. 31 Mart 2019 Mahalli İdareler Genel Seçimleri sonucunda %73'lük rekor oyla Beşiktaş Belediye Başkanlığına seçilen Rıza Akpolat evli ve iki çocuk babasıdır.

Haberin Devamı

Beşiktaş Belediyesi hangi partide?

Beşiktaş Belediyesi CHP’de.

Murat Hazinedar kimdir, hangi partidendi, ne zaman belediye başkanıydı?

Murat Hazinedar 1971 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. 

Ardından Ordu Fatsa'da ilkokul eğitimini tamamladı. Daha sonra Ankara'ya taşınan Murat Hazinedar Ankara Yükseliş Koleji'nde ortaokul eğitimini tamamladı. Daha sonra lise öğrenimini ise Bolaman, Fatsa ve Kabataş Erkek Liseleri'nde tamamladı.

Murat Hazinedar Hukuk Fakültesi mezunudur.  İstanbul Üniversitesi'nde Hukuk okuyan Murat Hazinedar hukuk alanında çeşitli görevlerde bulunmuştur. Bir süre avukatlık yapan Murat Hazinedar daha sonra hukuk bürosu açmıştır. 1997-2014 yılları arasında bu hukuk bürosnda baş avukatlık aypmıştır.

Haberin Devamı

1989-1995 yılları arasında ise çeşitli sektörelerde yönetici olarak görev almıştır. 

Or-Gi Taşıt Muayene İstasyonları A.Ş.'de kurucu ortak olup, Avrasya Terminal İşletmeleri A.Ş.'de Yönetim Kurulu Üyesi'dir.

Siyasete genç yaşta atılan Murat Hazinedar 1987 senesinde gençlik kollarında CHP'den siyasete girdi. 

2000'de CHP Kurultay Delegeliği yaptı. 

Hazinedar, 2011 Yılı Genel Seçimleri'ne Ordu'dan Bağımsız Milletvekili Adayı olarak seçime katıldı, 2013'te Mustafa Sarıgül ile birlikte CHP'ye yeniden üye oldu.

2014'te CHP Parti Meclis Kararı ile Beşiktaş Belediye Başkanlığı'na aday gösterildi ve Mart 2014 Yerel Seçimleri'nde %77'lik oyla Beşiktaş Belediye Başkanlığına seçildi.

Hazinedar, 4 Ocak 2018 tarihinde İçişleri Bakanlığı'nca görevden uzaklaştırıldı.

Murat Hazinedar 30 Mart 2014 yılında yapılan seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi'nden Beşiktaş Belediye Başkanı olarak seçilmiştir. 30 Mart seçimlerinde  CHP'nin başkan adayı olarak girdiği seçimleri %76,29 oy oranıyla kazandı ve görevinden alındığı 16 Mart 2018'e dek görevini sürdürdü ve ancak 16 Mart 2018 tarihinde HDP ve PKK'lılara silah yardımı yaptığı gerekçesiyle dönemin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından görevini kötüye kullandığı gerekçesiyle ihraç edildi. Ve 2019 seçimlerine kadar Beşiktaş kaymakamı Tahir Doğaç kayyum olarak görev almıştır.

Haberin Devamı

 Beşiktaş Belediyesine operasyon 

Soruşturma 2016 yılında 2 müfettişin yaptığı incelemelerle başladı. Müfettişler belediyede yaptıkları incelemelerde verilmemesi gereken ruhsatların verildiğini fark edince araştırmaları derinleştirdi. Yapılan incelemenin ardından da belediyede 'rüşvet' ağı olduğunu fark eden müfettişler, hazırladıkları raporları İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na iletti. Raporların ardından konuyla ilgili soruşturma başlatan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, aralarında Beşiktaş eski Belediye Başkanı Murat Hazinedar’ın da bulunduğu 17 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkardı.

Haberin Devamı

Kararla birlikte Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri şüphelilerin kaldıkları tespit edilen İstanbul merkez olmak üzere Ordu, Ankara ve Çanakkale’deki çok sayıda adrese bu sabah eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda Beşiktaş eski belediye başkan yardımcıları Rıfat Örnek ile Hüseyin Avni Sipahi, mevcut zabıta müdürü Selçuk Bartınlı ve halen görevde bulunan zabıta memurlarının da aralarında bulunduğu 16 şüpheli gözaltına alındı. Hakkında yakalama kararı bulunan eski belediye başkanı Murat Hazinedar ise aranıyor.

Beşiktaş Belediyesi'ne 'çıkar amaçlı örgüt kurma', 'rüşvet alma', 'irtikap' gibi suçlardan operasyon düzenlenmesine ilişkin mevcut belediye yönetiminden açıklama geldi. Açıklamada, “Bugün çeşitli basın yayın organlarında “Beşiktaş Belediyesi’ne operasyon” başlıklı bazı haberler yer almaktadır. Bu haberler 2014 ve 2018 yılları arasında başlatılan bir sürece ilişkin olup, belediyemizin mevcut yönetimi ile hiçbir ilgisi bulunmamaktadır” denildi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamanın devamında ise “Belediyemiz tüm yöneticileri ve birimleri ile görevinin başındadır. Yasalara, mevzuata ve hukuka uygun bir şekilde Beşiktaş halkına hizmet sunmaya devam etmektedir” ifadelerine yer verildi.