Gazete Vatan Logo

Beratcan'ın katili polise böyle ağlamış: Çocuğum gibi severdim

Kartal’da 9 Mart'ta kaybolan Beratcan Karakütük’ün cansız bedeni 15 gün sonra bulundu. Yapılan çalışmaların ardından zanlı kısa süre içinde yakalandı.Bu sırada anne Karakütük'ün serbest bırakılması ardından savcı itiraz etmişti.Dün akşam saatlerinde gözaltına alınan Türkan Karakütük Kartal'daki Anadolu Adliyesi'ne sevk edildi.İşte detaylı bilgiler...

Beratcan'ın katili polise böyle ağlamış: Çocuğum gibi severdim

Beratcan’ın 9 Mart’ta kaybolmasından sonra anne-babanın yakın çevresini mercek altına alan polis, anneyle ilişkisi olduğu öne sürülen Ersin Kaşıkçı’nın da ifadesini aldı.

Olayla ilgisinin olmadığını söyleyen zanlı, ifade verirken gözyaşlarını tutamadı ve “Çocuğum gibi severdim. Aramalara ben de katılayım” dedi.

Hakkında yeterli delil bulunamayınca ise serbest bırakıldı.Bir yandan da çevredeki tüm MOBESE ve güvenlik kameralarının kayıtları alındı. Tam 320 kameranın yüzlerce saatlik kayıtları incelendi.Kayıtlardan, çocuğun ve servis aracının görüldüğü 7 dakikalık bir görüntüye ulaşıldı. Bu gelişmelerin ardından zanlı, kısa süre içinde yakalandı.

BERATCAN'IN ANNESİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Kartal'da kaybolduktan sonra cesedi bulunan 10 yaşındaki Beratcan Karakütük'ün annesi Türkan Karakütük adliyeye sevk edildi. Kartal'da, kaybolduktan sonra Tuzla Orhanlı Tepeüstü Mahallesi'nde ormanlık alandaki su kanalında cesedi bulunan 10 yaşındaki Beratcan Karakütük'ün öldürülmesine ilişkin soruşturmada, katil zanlısı servis şoförü Ersin K. ve Beratcan'ın annesi Türkan Karakütük gözaltına alınmıştı. Mahkemeye sevk edilen katil zanlısı Ersin K. tutuklanırken anne serbest bırakılmıştı. Soruşturma savcısı Mehmet Arzik'in itirazını kabul eden Anadolu 3. Sulh Ceza Hakimliği, anne Türkan Karakütük hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkartmış. Dün akşam saatlerinde gözaltına alınan Türkan Karakütük Kartal'daki Anadolu Adliyesi'ne sevk edildi.
Basın mensuplarının, “Oğlunuzun ölümüyle alakanız var mı” sorusu üzerine Türkan Karakütük, “Yok” cevabını verdi.
BERATCAN'IN ANNESİ HAKKINDA YAKALAMA KARARI
Kartal'da, kaybolduktan sonra Tuzla Orhanlı Tepeüstü Mahallesi'nde ormanlık alandaki su kanalında cesedi bulunan 10 yaşındaki Beratcan Karakütük'ün öldürülmesine ilişkin soruşturmada, katil zanlısı servis şoförü Ersin K. ve Beratcan'ın annesi Türkan Karakütük gözaltına alınmıştı. Önceki gün savcılık sorgusunun ardından mahkemeye sevk edilen katil zanlısı Ersin K. tutuklanırken anne serbest bırakılmıştı. Soruşturma savcısı Mehmet Arzik, annenin serbest bırakılmasına itiraz etmişti. İtirazı değerlendiren Anadolu 3. Sulh Ceza Hakimliği, savcılığın itirazını kabul ederek anne Türkan Karakütük hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarttı. Öte yandan bir kadın sığınma evine yerleştirilen Karakütük'ün burada intihar girişiminde bulunduğu iddia edildi.

Haberin Devamı