Gazete Vatan Logo

Belediye başkanları Nevşehir'de buluştu

Türkiye Belediyeler Birliği dayanışma toplantısı Nevşehir'de başladı

Toplantıda Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı ve Adana Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aytaç Durak, meslektaşlarına bazı tavsiyelerde bulunup, meslek sırlarını anlattı. Durak, belediye başkanlarına `Erkeklerle öpüşmeyin' dedi.

Nevşehir Belediyesi Kapadokya Kültür Merkezi'nde başlayan ve yurt genelinden yaklaşık bin belediye başkanının katıldığı birlik ve dayanışma toplantısında Nevşehir Valisi M. Asım Hacımustafaoğlu ile Belediye Başkanı Hasan Ünver de hazır bulundu. Toplantınının açılışında saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, Kapadokya'yı tanıtıcı bir film gösterisi sunuldu. Toplantının açış konuşmasını yapan Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, yurt genelinden çok sayıda belediye başkanını ağırlamaktan gurur duyduklarını belirtti.

Vali M. Asım Hacımustafaoğlu da konuşmasında, Kapadokya'nın tarihi, turistik, sosyal, kültürel ve ekonomik konumu hakkında bilgi verdi. Kapadokya bölgesinin, doğa, inanç ve kültür turizminin yanı sıra kaplıcaları sayesinde termal turizmi ile de son zamanlarda adından söz ettirdiğini, her yıl yaklaşık 2 milyon turisti ağırladıklarını kaydetti. Vali Hacımustafaoğlu şunları söyledi:

"7 bin yıllık tarihi bir geçmişi olan, tarih kültür ve doğa harikaları bölgesi olan Kapadokya'nın bulunduğu bölge, dünyada modası hiçbir zaman geçmeyecek turizm harikasıdır. Müslümanlar için Selçuklu ve Osmanlı eserleri, bağrından çıkardığı Hacıbektaş Veli hazretlerinin on binlerce ziyaretçisi olan külliyesi, Hıristiyanlar için 400'e yakın kilisesi, 300'e yakın yeraltı şehri ve bütün insanlık alemi için peri bacaları o güzelim vadileri ile bölgemiz emsalsiz bir bölgedir."

"ERKEK ERKEĞE ÖPÜŞMEYİN"
Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak ise, toplantıda meslektaşlarına bazı nasihatlerde bulundu, meslek sırlarını anlattı. Öncelikle meslektaşlarını `erkeklerle öpüşmemeleri' konusunda uyaran Durak, "Ben 20 yıldır kendime bir yasak uyguluyorum. Erkek erkeğe asla kimse ile öpüşmüyorum. Bu çok çirkin bir şeydir ve tasvip etmiyorum. Sizlerden de benim bu 20 yıllık yasağıma destek vermenizi istiyor ve erkek erkeğe öpüşmemenizi öneriyorum" dedi. Konuşması sırasında cep telefonu çalan Durak, konuşmayı kesip telefona cevap verdi ancak arayan kişiye de fırça attı. Kürsüdeyken cep telefonu ile konuşan ve arayan kişiyi azarlayan Durak, daha sonra belediye başkanlarına dönerek, "Ben cep telefonumu asla kapatmam. Telefonum 24 saat boyunca açıktır ve birçok kişide de vardır. Sizlerde de var. Ama, şimdi görüştüğüm telefon benim özel numaram. Özel numarayı da herkes aramamalı" diye konuştu.

`SEÇİM DÖNEMİ İŞÇİ ALMAYIN'
Belediyeye seçim nedeniyle işçi almamaları konusunda da başkanları uyaran Durak şöyle devam etti:

"Ben yıllardır gerek normal zamanlarda, gerekse seçim vakitlerinde işçi alımı yapmam. Bunun siyasetle ilgisi yoktur. Ben yıllar önce DSİ'de devlet memuru olarak da görev yaptım. O görevimdeyken bir imza ile personel alabiliyorduk. O dönemlerde babamın bir arkadaşı geldi ve oğlunu işe almamı istedi, aldım. Daha sonra ikinci oğlunu işe almamı istedi, onu da aldım. Ardından işe aldığım ilk oğlunun iş yerini değiştirmemi istedi, onu da yaptım. Ardından bir de ikinci oğlunun iş değişikliğini isteyince çok sinirlendim ve daha sonra da bu kişiler ve çevresindeki yakınları siyaseten bana muhalif oldular. Bu yüzden belediyeye işçi almıyorum."

MAKAM ODASI HALKA YASAK
Bu arada makam odasına halkın girişini yasakladığı ifade eden Durak, halkın kendisine hizmet istemek için geldiğini sohbet için gelmediğini bu nedenle de böyle bir yasağı yıllardır uyguladığını söyledi. Durak, "Düz vatandaş size neden gelir, elbette hizmet istemek için gelir. Sohbet etmek için gelmez. İşte bu yüzden ben halkı odama almıyorum" dedi.

Özelleştirmenin, belediyelerin yanı sıra herkes için yararlı olduğunu kaydetden Durak, belediyelerin küçülme ile büyüdüklerini belirterek, küçülerek büyüme işlemini Ankara'nın da yapması gerektiğini de söyledi. Belediyelere ilişkin bazı kanunların çıkarılması konusunda hükümete ısrar etmeleri için başkanları uyaran Durak şöyle devam etti:, "Belediyelerimizle ilgili bazı kanunlarımız çıktı. Norm kadro meselesi vardı, revize edilip yakında yeniden çıkacak. Personel alımına ilişkin kanun çıktı, genelge çıktı, yakında uygulama başlayacak. Bununla birlikte belediyeler doğrudan personel alımına gidebilecek. Belediye kesintileri ile ilgili kanun ise henüz çıkmadı. Hazır seçim yaklaşırken bunun da çıkması için hep birlikte siyasilerimize rica edelim. Belediyelerimiz ayrıca yakında Belediyelere Destek adlı BELDES projesi ile ek destek alacak. Nüfusu yaklaşık bin olan belediyelerimiz yıllık 75- 80 bin, 10 bin olan belediyelerimiz 180- 200 bin YTL civarında ek gelire kavuşacak."

Türkiye Belediyeler Birliği Belediye Başkanları Birlik ve Dayanışma Toplantısı'nın ilk gününde Prof. Dr. Üstün Dökmen de belediye başkanlarına `Yerel Yöneticiler İçin Empatik İletişim' konulu bir konferans verdi.

Haberin Devamı