Gazete Vatan Logo

Bedelli askerlik başvuruları ne zaman tamamlanacak?

Bedelli askerlik başvurusu yapan adaylar hangi tarihte sona ereceğini merak ediyor. Bedelli askerlik başvuruları için az bir zaman kala heyecan da artıyor. Peki Bedelli askerlik başvuruları nereden ve nasıl yapılıyor?

Bedelli askerlik başvuruları ne zaman tamamlanacak?

Bedelli askerlik başvurularının bitmesine çok az bir süre kaldı. Vatani görevini bedelli olarak yapmak isteyen asker adayları Bedelli askerlik başvurusunu tamamlamak çin uzun kuyruklar oluşturuyor. İşte konuyla ilgili ayrıntılar...

BEDELLİ ASKERLİK BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYINIZ

BEDELLİ ASKERLİK BAŞVURULARI HANGİ TARİHTE SONA ERECEK?

Bedelli askerlik başvuruları 3 Kasım 2018 tarihinde sona erecek.

ANKARA'da bedelli askerlikten yararlanmak isteyen yüzlerce kişi, sabahın erken saatlerinde geldikleri Ankara Asker Alma Bölge Başkanlığı'nda (ASAL) önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

Bedelli askerlik başvuru süresinin 3 Kasım'da sona erecek olması nedeniyle Ankara Asker Alma Bölge Başkanlığı önüne yoğunluk yaşandı. Bedelli askerlik işlemlerini tamamlamak için sabahın erken saatlerinde askerlik şubelerine gelen yüzlerce kişi, ASAL önünde 1 kilometreyi bulan kuyruk oluşturdu. Başvuru sırasında yer alan vatandaşlar, seyyar satıcılardan çay ve simit alarak burada hem kuyrukta bekledi hem de kahvaltı yaptı. Şubenin saat 09.00'da açılmasıyla birlikte içeri alınmaya başlayan asker adayları, başvurularını yaptıktan sonra ayrıldı.

Haberin Devamı

Bedelli askerlik başvurusunda bulunan Yasin Şahin, saat 06.00'dan beri kuyrukta beklediğini söyledi. Sırada bekleyen Kaan Kılıç ise, "Bedelli askerlik için bekliyoruz. 1-2 saattir buradayız. Sıranın ucu gözükmüyor. Çok yavaş ilerliyor. İnşallah bugün sıra gelir. 12 ay askerlik yapmamak için mecbur sıra gelene kadar bekleyeceğiz" dedi.