Gazete Vatan Logo

Bayık'tan flaş açıklama!

Iraklı Kürtlerin bağımsızlık yolunda olduğunu belirten Economist dergisi, Türkiye'deki Kürtlere ayırdığı bölümde de 'PKK'nın rolünün değiştiği' yorumunu yapıyor.

Kandil Dağları menşeli makalede şu ifadeler var:

"PKK kurucularından Cemil Bayık, 'Yeni PKK, eski PKK'dan farklı' diyor. Marksist-Leninist doktrinci geçmişinden uzaklaşan Bayık şimdi, 'Proletarya diktatörlüğü, parti diktatörlüğünü reddediyoruz' diyor. Bayık'a göre PKK artık, Kürtlerin çoğunlukta olduğu Türkiye'nin güneydoğusunda ayrı bir devlet istemiyor."

Dergiye konuşan Bayık sözlerini şöyle sürdürüyor:

"Tüm isteğimiz, kendi kimliğimiz, kültürümüz ve demokratik koşullarımız altında özgürce yaşamak. Kendi kaderini tayin hakkı, bağımsız bir devlet olarak yorumlanmamalı."

Derginin 'Leaders' bölümündeki yorum makalesinde yer alan ifadeler de şöyle:

Yorum makalesinde yer alan ifadelerden bazıları şöyle:

"Bir ülke, eğer kendi ayakları üstünde durabiliyorsa, demokratik niteliklere sahipse ve azınlıklarına saygı gösteriyorsa bağımsızlığını elde edebilmelidir. Bunun için Iraklı Kürtlerin kendi anavatanlarını istediklerini bir kez daha oy vererek teyit etmeleri gerekir. Ekonomik ve demokratik yeterliliğin yanı sıra, yeni devlet, askeri olarak kendini savunabilmeli ve Türkiye, İran, Suriye topraklarını ısırma eğilimini onaylamamalıdır. Komşularının desteğini almalıdır. Ve sınırların nereye çizileceği dahil, Irak hükümetiyle şartları belirlemelidir."

Haberin Devamı