Gazete Vatan Logo

Başbuğ’lu tahliye talebi

Yargıtay tarafından bozulan ve tekrar görülen Hrant Dink davasına dün devam edildi. İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam eden davanın duruşmasına tutuklu sanıklar Erhan Tuncel ve Yasin Hayal, cezaevinden telekonferans yöntemiyle katıldı. Dink ailesi avukatlarından Hakan Bakırcıoğlu, “Cinayeti işleyen örgütle kamu görevlileri arasındaki irtibat ortaya çıkarılmalıdır. Soruşturma yeniden yapılmalı ve haklarında dava açılmalıdır” dedi.

Söz alan Tuncel’in avukatı Erdoğan Soruklu ise müvekkilinin tutuklulukta 6. yılında olduğunu belirterek, “Uzun tutukluluk süresini müvekkilim çoktan aşmıştır. Duruşmalarda savcı bey (Zafer Koç) mütalaasında sürekli tutukluluğun devamına demektedir. Ancak savcılıkta tutarlı olmadır. Bize tutukluluğun devamına diyen savcı bey, müebbet hapis cezası alan bir mahkumun tahliye olması yönünde mütalaa sundu. Eşitlik talep ediyoruz” dedi.

Hayal kolunu kırmış

Cezaevinde kolunu kırdığını ve ihtiyaçlarını karşılayamadığını belirten Yasin Hayal ve Erhan Tuncel tahliyelerini talep etti. Mahkeme ise sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

Haberin Devamı