Gazete Vatan Logo

Başbakan'dan CHP'ye çok sert sözler

Başbakan Binali Yıldırım, partisinin grup toplantısında konuştu. Başbakan ana muhalefet lideri Kema Kılıçdaroğlu'na sert sözlerle yüklendi

Başbakan'dan CHP'ye çok sert sözler

İşte konuşmasından satır başları:

Kerbela bizim için acıdır, hüzündür. Kerbela bizim için derstir. Kerbela bizim için ibrettir. Kerbela'nın acısını, hüznünü içinde taşıyamayanlar, Kerbela'dan ders çıkaramayanlar, ibret alamayanlar her gün yeni Kerbelalar üretirler. İslam coğrafyasının her köşesinde yeni Kerbelalara şahit oluyoruz. Bu coğrafyanın içinden çıkan ama bu coğrafya insanını öldüren ahir zaman yezitleri bize her gün Kerbela'yı yaşatıyorlar. Gelin canlar bir olalım demeye devam edeceğiz.

Rabbim Muharrem ayında yapılan ibadetleri kabul etsin, Rabbim hepimize Kerbela'dan ibret almayı nasip eylesin. Safları sıklaştıralım, can cana olalım. İktidarı temsil ediyoruz, üzerimizde bir yük, sorumluluk var.

Bizim bu ülke için çok güzel hedeflerimiz var. Bütün arkadaşlarımızdan istediğim millete hizmette kendinize asla sınır koymayın.

Kişi başı geliri daha da arttıracağız. 81 il için yatırımları arttırarak sürdüreceğiz. Biz bahane üreten bir iktidar değiliz. Yatırımlar devam edecek.

15 Temmuz gecesi hain darbe girişimi nedeniyle bazı açılışları yapamadık. Şartlar ne olursa olsun hizmet devam edeceğiz diyoruz. Yüzbaşı Güngör Durmuş gemisini denize indirdik. Tersanecilere de önemli müjde verdik. Ödedikleri yıllık kira miktarını 10 kat düşürdük. Bununla da yetinmedik, tersanelerin süresini de 49 yıla yükselttik. Tersane ve gemi inşa sanati, Türkiye'nin kalkınmasının lokomotif sektörlerinin başında geliyor. Her gün yeni bir gemi kızağa konuluyor, bir başka gemi denize iniyor.

Haberin Devamı

İnsanlar Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü konuşurken biz Avrasya tünelini tamaladık. Dünyada denizin altından geçen en derin tüneldir. 107 metre deniz seviyesinden deniz altına inen dünyanın teknolojisi en yüksek mühendislik projesi.

Zor büyük projeler AK Parti iktidarında sıradan hale geldi. Türkiye'ye kapı kapı dolaşıp, bu asil milleti yabancılara şikayet etmek yakışmaz. PKK terör örgütü bugünlerde AK Parti teşkilatlarına yöneldi. Evvelsi gün Özalp İlçe Başkan yardımcımız hanımı ve çocuklarının gözü önünde hunharca katledildi. Dün gece Dicle İlçe Başkanımız alçakça şehit edildi. AK Parti sizin yaptıklarınıza pabuç bırakacak parti değildir. AK Parti tüm terör örgütlerinin üzerine gidecektir. Sizin tehditleriniz bize sökmez. Bu millet bin yıllık tarihinde esaret nedir görmedi size mi pabuç bırakacak.

Haberin Devamı

PKK, FETÖ, DAEŞ gibi küresel terör örgütlerine karşı mücadele ediyoruz. Millet diyor ki asla gevşemeyin, sonuna kadar gidin. Vatanın hiçbir karesini bunlara bırakacak değiliz.

Biz de Türkiye olarak enerjideki hedeflerimizi paylaştık. Enerji alanında AK Parti hükümeti çok büyük hamleler gerçekleştirdi. Son 10 yılda kurulu kapasitemizi tam 2 katına çıkardık. Enerji artışının, ihtiyacının en fazla olduğu ülkelerin başında Türkiye geliyor. Çin'den sonra enerji yatırımlarında en fazla yatırım yapan ülke Türkiye. Enerji bakımından Türkiye stratejik bir konumda yer alıyor. Türkiye enerji üreten bir ülke değil, ancak Türkiye tüketen ve ihtiyaç duyan ülkelere taşımaya vasıta olan bir ülke niteliğinde. Tedarikçi olmamakla beraber, Türkiye'nin enerji koridorunda yer alması ülkeyi stratejik konuma getiriyor.

Haberin Devamı

Azerbaycanla Bakü-Tiflis-Ceylan, Şah Deniz, TANAP Projesi, Rusya ile Mavi Akım ve Türk Akımı projelerine başlıyoruz. Türkiye enerji yollarının buluştuğu merkez haline geliyor. Avrupa'nın enerji güvenliğine atfeden TANAP devam ediyor. Eğer, bölgede ülkelerin birbirine bağlılığı ne kadar artarsa, bölgesel barış da o kadar önemli hale gelir, itilaflar ortadan kalkar. İnsanlar gibi ülkeler de karışıklıkta kaybedecekler.

Ana muhalefet partisi sabah akşam mağduriyet üzerinden kafa karıştırıyor. 15 Temmuz'un asıl mağduru şehitlerimiz, gazilerimizdir. Ülkenin içinde bulunduğu tehlikeyi es geçiyorlar. Bütün bunları bir kenara bırakıp yüzde 1'i bulmayan tasfiye edenleri dilinize dolarsanız bu bilerek ya da bilmeyerek FETÖ'ye destektir. CHP 17-25 Aralık'tan sonra zaten FETÖ'ye destek vererek büyük bir hata yapmıştır. Biz mağdur edebiyatıyla terörle mücadelenin yıpratılmasına asla izin vermeyeceğiz.

Haberin Devamı

Kendilerini hesaba çekemeyenler AK Parti'yi sorgulayarak bulanık suda balık avlamaya çalışıyorlar.

Aynı şekilde PKK'ya, DAEŞ'e de ağır darbeler indirmeye devam edeceğiz. Sözde kurtarılmış alan dedikleri yeri, güvenlik güçlerimiz yerle bir etti. Bütün inlere girildi, gereken temizlik yapıldı. Önemli sığınaklar imha edildi, büyük miktarda silah uyuşturucu yok edildi. Terör örgütünün kırsal alandaki kabiliyeti büyük oranda sınırlandırıldı. Yapılan operasyonlar, alınan tedbirler sonucu birçok eylem girişimini engelledik. Bugüne kadar canlı bomba eylemi yapmak isteyen 269 eylemciyi etkisiz hale getirdik.

Terör örgütü kanlı eylemlerini artırmak için intihar eylemine girişiyor. Çocuk yaşlı, sivil asker demeden şehit ediyorlar. En sonra pazar günü Şemdinli'de yol kontrolü yapan güvenlik güçlerimize 5 ton patlayıcıyla intihar saldırısı yapan teröristler askerlerimizin ve sivillerimizi şehit ettiler. Yaralılarımız var. Hastanelerde tedavi görüyor. Bütün bunlara rağmen milletimizin devletimize inancı günden güne artarak devam ediyor. Bu da terör örgütünü çılgına çeviriyor, nasıl saldıracaklarını bilemiyorlar. Bu saldırılar bölge halkına gözdağı niteliğindedir. Kendi kazdıkları çukurda boğuldular.

Çukur siyaseti, özyönetim zırvaları başarılı çalışmalarımızla ortadan kaldırıldı. AK Parti teşkilatlarına yönelik intihar saldırılarının artırılması yönünde örgüt yöneticilerinin talimatları var. Bu talimatlar uygulanmaya geçirilmeye çalışılıyor. Milletimiz bilsinki canımızı feda etmeye hazırız Gerektiğinde canımızı bu ülkeye feda etmeye hazırız. Bu uğurda ölmek bizim için şereftir.

Tüm aşiretlere sesleniyorum, devletimiz sizin yanınızdadır. Sizlerin huzuru için her şey yapılıyor.

Tüm terör örgütleriyle mücadelemizi aralıksız sürdüreceğiz. Kimse geri adım atmamızı beklemesin. Boşa harcayacak zamanımız yok. Türkiye için yerine getirmemiz gereken önemli işlerimiz var. Sınır ötesinde de terörle mücadelemiz kararlılık içinde devam ediyor. DAEŞ, Türkiye'yi hedef alarak kendisine alan açmaya çalışıyor.

Eğer terör eylemleri Fırat'ın doğusunda da devam ederse, orası için de gereğini yaparız.

Irak ve Suriye ile ne gönül ne fiziki bağı bulunan ülkeler orada cirit atarken, bizim oradaki varlığımıza laf edenler kusura bakmasın, abesle iştigal ediyorlar. Asla ve asla, ülke güvenliğini tehlikeye atacak hiçbir oldu bittiye bölgede izin vermeyeceğiz.