Gazete Vatan Logo

Balyoz’da Yalman ve Özkök’lü savunma!

Temyiz duruşmasında 14. gün

Yargıtay’daki duruşmada, darbeyi engellediği belirtilen Aytaç Yalman ile Hilmi Özkök’ün dinlenmediğine dikkat çekildi.

Aralarında emekli Oramiral Özden Örnek ile emekli orgeneraller Halil İbrahim Fırtına ve Çetin Doğan’ın da bulunduğu 361 sanıklı ‘Balyoz Planı’ davasının Yargıtay 9. Ceza Dairesindeki temyiz duruşmasına 14. günde devam edildi.

Sanık Erdal Akyazan’ın avukatı ve eşi Selda Uğur Akyazan, davanın savunma açısından son derece kolay olduğunu, çünkü suçun olmadığını söyledi.

Avukat eşi ağladı

Delillerin tümümün sahte olduğunu belirten Avukat Akyazan, “Sahteliği ispatlamak kolay, planlamak için bilgisayar mühendisi, asker olmaya da gerek yok. Makul orta zekalı, tarafsız herkesin bunu anlaması kolay” dedi. Akyazan, “Dava Türkiye’yi de etkiledi ancak bana etkisi çok yıkıcı oldu. Bu davada avukatlar müvekkillerini değil, hukuku savunuyorlar. Ben kahroluyorum. Daha önce yapılmış tüm savunmalara katılıyorum” şeklindeki sözlerini ağlayarak bitirdi. Avukat Seda Akyazan’ın savunması, izleyiciler tarafından alkışlandı.

Annesi bilmiyor

Avukat Hakan Tunçkol da, müvekkili Hakan İsmail Çelikcan’ın 83 yaşındaki annesinin oğlunun İtalya’da görevde olduğunu zannetiğini anlattı. Tunçkol, şöyle devam etti: “Evlerinde 2.5 yıldır haber kanalı izlenmemekte. Bu adam ne yaptı?” dedi.

Şükrü Sarıışık’ın avukatı Osman Topçu, darbeyi dönemin Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aytaç Yalman’ın engellediği belirtildiği halde, Yalman ve dönemin Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök’ün tanık olarak dinlenmesi taleplerinin reddedildiğini söyledi.

Dijital verilerin sahteliğini gösteren onlarca bilirkişi raporu aldırdıklarını ifade eden Topçu, tüm dijital veriler üzerinde kapsamlı bilirkişi incelemesi yaptırılmadan karar verilmesinin bozma nedeni sayılmasını istedi.

Haberin Devamı