Gazete Vatan Logo

Bakan Kasapoğlu: Dünyanın umudu Türkiye'nin gençleri

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, Türkiye'de herkesin spora erişmesi için gerekli olan tesisleşmeyi sağladıklarını ifade ederek, "Gençlik bizim için en büyük umut, sadece bu ülkenin değil, dünyanın umudu Türkiye'nin gençleri. İşte gençlerimizin umudunu büyütme, gençlerle birlikte sevinci yaşama, o sevinci büyütme en büyük gayretimiz" dedi.

Bakan Kasapoğlu: Dünyanın umudu Türkiye'nin gençleri

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Eskişehir'e gitti. Partisinin il başkanlığını ziyaret eden Bakan Kasapoğlu, partililerle sohbet ederek, spora erişmek için gerekli tüm altyapı tesislerini inşa ettiklerini söyledi.

Eskişehir'in spor potansiyeli ve spor kültürü açısından çok önemli bir marka olduğunu ifade eden Bakan Kasapoğlu, "Her günü gençlerimizle birlikte iftar sofralarında değerlendirme adına, kucaklaşma adına bir imkan biliyoruz. Bugün hem gençliğin hem de sporun marka şehri Eskişehir'deyiz. Eskişehirimiz hem gençlik yatırımları açısından hem de spor potansiyeli ve spor kültürü açısından önemli bir marka. Bizde bu markayı nasıl daha farklı noktalara taşırız. Nasıl daha da büyütürüz? Sporun erişebilirliliğini branş noktasındaki çeşitliliğini hem altyapı hem de sportif insan kaynağı açısından nasıl daha yüksek noktalara taşırız? Bunun gayreti içerisindeyiz. Bu çerçevede pek çok tesisi, pek çok farklı altyapıyı başta Eskişehir stadyumu olmak üzere inşa ettik. Bundan sonraki süreçte de inşallah bu yatırımlarımız ve çalışmalarımız yine en yüksek gücüyle, en hızlı bir şekilde devam edecek. Vatandaşımızın 85 milyonun spora erişimi, kadınıyla, erkeğiyle genci, yaşlısıyla, engellisiyle bizim için çok önemli. Bunu sağlama adına hakikaten ülkemizin dört bir tarafında mükemmel bir tesisleşme altyapısını inşa ettik" diye konuştu.

Haberin Devamı

 

"TÜRKİYE HER ALANDA İDDİASI OLAN BİR ÜLKE"

Türk gençliğinin sadece Türkiye'nin değil dünyanın da umudu olduğunu anlatan Kasapoğlu, "Türkiye her alanda iddiası olan bir ülke. Sadece birkaç konuda değil, sanayiden sağlığa, sağlıktan eğitime, eğitimden spora, gençlik çalışmalarında, her alanda iddiamız var. Bu iddiamızı önümüze ne engel çıkarsa çıksın, bükme gayretindeyiz. Gençlik bizim için en büyük umut, sadece bu ülkenin değil, dünyanın umudu Türkiye'nin gençleri. İşte gençlerimizin umudunu büyütme, gençlerle birlikte sevinci yaşama, o sevinci büyütme en büyük gayretimiz" dedi.

 

SANAT MERKEZİNİ GEZDİ

Parti ziyaretinin ardından Bakan Kasapoğlu, beraberindeki Eskişehir milletvekilleri Emine Nur Günay, Nabi Avcı, AK Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan ile birlikte Türk Dünyası Bilim, Kültür ve Sanat Merkezini gezdi. Bakan Kasapoğlu'na kültür merkezi ziyaretinde Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız da eşlik etti. Bakan Kasapoğlu daha sonra Bala Hatun KYK kız yurdunda öğrencilerle iftar yemeğinde bir araya geldi.

Haberin Devamı