Gazete Vatan Logo

Bahçeli'den çok sert koalisyon açıklaması

Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında konuştu.

Bahçeli'den çok sert koalisyon açıklaması

Ankara bugün Bahçeli'nin konuşmasına kilitlendi. Çünkü Meclis Başkanı seçimlerinde bugün 3. ve 4. tur oylamaları yapılacak. MHP seçimde kilit rol oynuyor.

Konuşmasından satır başları şöyle;

* Demokrasinin nefesi açıldı. Türkiye'nin AKP'den ibaret olmadığı seçimle birlikte ortaya çıkmıştır.

* Bize verilen ana muhalefet görevi, koalisyona ve ön görüşmelere yüz çevirmek demek değildir. 46 yıllık mazimizi görmezden gelerek, bizi bize biz yapan ilkelerden taviz verirsek bunu ne şehitlere ne de bize gönül verenlere anlatabiliriz.

* MHP siyasi mücadelesini önce ülkem ve milletim sonra partim ve ben inancıyla yürütmeye kararlıdır. Taşıdığımız sorumluluğun farkında olacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Milliyetçilik davasını, günlük hesaplar ile heba etmeyecek bir akla sahibiz.

* Türkiye'yi hedefine alan karanlık siyaset mühendisliğini, teşkilatlarımız elinin tersiyle itmiştir. Yandaş medyanın tezvirat ve tuzaklarını yararak iktidarın kullandığı devlet imkanlarına göğüs gererek TBMM’ye geldiniz.

* Milletin verdiği mesajlrı iyi değerlermek durumunda olduğumuzun farkındayız.

Haberin Devamı

* Koltuk merakıyla ilkelerimizden caymayız.

* MHP’nin uzlaşmacı tavrı üzerinden yıkıcı faaliyetlere meşruiyet kazandırılması durumunda en sert cevabı yine MHP verecektir.

* Cumhuriyetin kuruluş ilke ve yapısını tartışmaya açmanın, etnik köken tartışmaları başlatmanın bize göre adı ihanettir.

* Türkiye Cumhuriyeti tekdir ve üniter bir devlettir.

* Artık siyasette yeni bir durum var. Ülkemizin koalisyon hükümetlerinde alışması lazım. AKP ile HDP'nin yan yana gelmesi belirledikleri siyasi doğrultuda yeterli olacaktır.

* AKP ile HDP arasında zaten bir koalisyon vardır. Şayet AKP-HDP olmazsa AKP-CHP koalisyonu kurulabilir. CHP genel başkanı hükümete açık kapı bırakmıştır. AKP genel başkanı da bu pası almıştır. Buzlar erimeye başlamış ve el altından görüşmeler başlamıştır.

* Hatırlarsanız şahsıma Başbakanlık teklif etmiş ve yüzde 60'ı işaret ederek nasıl olurda bizi HDP ile yan yana getirebilmektedir. Kılıçdaroğlu, Başbakanlık makamını şahsıma lutfetme yetkisini kimden almıştır. Bu ne pişkinliktir.

Haberin Devamı

* On binlerce askerin kanına giren iradesi Kandil'e ipotekli bir siyesi parti ile MHP'nin işi olmayacaktır.

* HDP'ye oy verenlere saygı duymak demek HDP'yi muharttap almak demek değildir.

* Emzikli bebeklerin vücutlarında açılan mermi deliklerini şehit analarının gözyaşlarını unutalşım mı? Hadi biz unuttuk diyelim söyler misiniz? 30 yıldır süren bu olayın faillerini millet unutabilir mi? MHP ne hainleri unutur.

* MHP'nin adayı sonuna kadar İstanbul milletvekili Eklemeddin İhsanoğlu'dur. Başkan seçimi, koalisyon arayışları hakkında fikir verecektir.

* Eğer ki tüm alternatifler tüketilir ve siyasi istikrarsızlık baş gösterirse, Türkiye’yi Allah’ın izniyle namerde muhtaç etmeyiz, sorumluluktan kaçmayız.

* PYD tek başına 6 sınır kapısına hakimdir.

* Mülteci akını kontrol altına alınmalı