Gazete Vatan Logo

Askerlik yol parası ne zaman yatar? Askerlik yol parası nasıl alınır?

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) tarafından askerlik celp ve sevk tarihleri duyuruldu. MSB tarafından her asker adayına ödenen yol parasının ne zaman yatacağı ve nasıl alınacağı merak ediliyor. Peki, Askerlik yol parası yattı mı? Askerlik yol parası ne zaman yatar? Askerlik yol parası nasıl alınır? İşte detaylar…

Askerlik yol parası ne zaman yatar? Askerlik yol parası nasıl alınır?

Vatani görevini yapacak asker adaylarının celp ve sevk tarihleri belli oldu. Milli Savunma Bakanlığı (MSB) tarafından bedelli ve diğer yükümlüler için sevk tarihi 12 Mayıs olarak açıklandı. Sevk tarihlerinin belli olmasının ardından pek çok asker adayı da askerlik yol parasının yatırılacağı tarihi araştırıyor. Peki, Askerlik yol parası yattı mı? Askerlik yol parası ne zaman yatar? Askerlik yol parası nasıl alınır? İşte detaylar…

Milli Savunma Bakanlığı askere gidecek olan kişilerin yol masraflarını karşılamak adına 'Askeri Yol ve İaşe Bedeli' ödeniyor. Bu bedel halk arasında askerlik yol parası olarak biliniyor. MSB tarafından, bedelli ve diğer yükümlüler için sevk tarihinin 12 Mayıs olarak açıklanmasının ardından askerlik yol parasının yatırılacağı tarih merak konusu oldu.

ASKERLİK YOL PARASI NE ZAMAN YATAR?

Adayların PTT hesabına askere gitmeden hemen önce yatırılır. Asker adayları ise TC kimlik numaraları ile parayı temin edebilir.

ASKERLİK YOL PARASI NEDİR?

Binceler askeri ilgilendiren askerlik yol parası, MSB tarafından her adaya ödeniyor. Yol parası, kat edilen mesafeye göre değişiyor. Askerlik yol parası, askerlere yol masraflarını karşılmak için belli miktarlarda ödenen ''Askeri Yol ve İaşe Bedeli''dir.

Haberin Devamı

BEDELLİ ASKERLİK SEVK TARİHLERİ 2022

Bu sene bedelli askerlik sevk tarihleri şöyle:

12 Mayıs 2022

09 Haziran 2022

21 Temmuz 2022

18 Ağustos 2022

15 Eylül 2022

13 Ekim 2022

10 Kasım 2022

08 Aralık 2022

Yedek Subay/Astsubay adayları ile Er (1'inci Grup) - 12 Mayıs 2022

Er (2'inci Grup) - 9 Haziran 2022

Er (3'üncü Grup) - 21 Temmuz 2022