Gazete Vatan Logo

Aşırı dayak sonucu beyin kanaması

Platonik aşığı tarafından öldürülen Türkan Sarıkaya’nın dayak sonucu ‘yaygın beyin kanaması’ geçirdiği ortaya çıktı

Aşırı dayak sonucu beyin kanaması

ADANA’da platonik aşığı 28 yaşındaki Bünyamin Fikirdeşici tarafından dövülen ve tedavi gördüğü hastanede 7 gün süren yaşam savaşını kaybeden 25 yaşındaki Türkan Sarıkaya’nın ’yaygın beyin kanaması’ sonucu öldüğü anlaşıldı. Geçen 8 Şubat pazartesi günü teyzesinin Güzelyalı Mahallesi’ndeki evine baygın halde bırakılan ve götürüldüğü hastanede 7 gün süren yaşam savaşını kaybeden Türkan Sarıkaya’yı dövdüğü iddiasıyla tutuklanan Bünyamin Fikirdeşici ile ona yardım eden kardeşi Utku F., arkadaşı Alican D., hakkında ’kasten adam öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açılabileceği bildirildi.

Bir mobilya şirketinde yönetici asistanı olarak çalışan Türkan Sarıkaya’nın ölüm nedeniyle ilgili de ’ölü muayene tutanağı’ ortaya çıktı.

Travmaya bağlı yaralar

Yaygın beyin kanaması sonucu öldüğü vurgulanan genç kızın, vücudunda çeşitli ezik ve lezyonlar olduğu, kafasında düşme, çarpma veya künt travmaya bağlı yaralar saptandığı kaydedildi. Ayrıca genç kız için yapılan otopsi raporunun önümüzdeki günlerde belli olacağı vurgulandı. Adana Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan açıklamada ise, Türkan Sarıkaya’nın boğulduğunu düşündürecek iz veya bulguya rastlanmadığı bildirildi.

Haberin Devamı

‘Özgecan kanununu bekliyor’

Anne Birgül Uğurçalar, “Benim çocuğum kara toprakta ama orada su içiyor, yemek yiyor. Başka annelerin, Türkan’ların canı yanmasın istiyorum. Hukuk savaşını hiç bırakmayacağım. Müebbet verilmeli. Benim kızım toprağın altında ışık görmüyorsa o da görmemeli” diye konuştu. CHP milletvekili Elif Doğan Türkmen ise davanın takipçisi olacaklarını belirtirken şu değerlendirmeyi yaptı: ”Özgecan’larımız ölmesin diye, öldürenler takdir indirim haklarından yararlanmasın diye verdiğimiz kanun teklifi var. Ne yazık ki bu kanun tekliflerinin geçmesini sağlayamıyoruz. Kanun tekliflerini görmezden geliyorlar.”

‘Düğümlü çorap ve kan izleri’

Adana Barosu Kadın Hakları Komisyonu Başkanı ve Türkan Sarıkaya’nın avukatı Derya Göksu Çukur, kesin ölüm nedeni için ön raporun çıkmasını beklediklerini söyledi. Çukur, sözlerini şöyle sürdürdü: “Türkan’ın çantasından çıkan düğümlü çorabın üzerinde kan ve saçlar var. Ama olayın nasıl geliştiğini bilmiyoruz. Bir rapor çıkmadığı için boğma girişimi ile ilgili bir açıklama yapma yetkimiz yok. Boynunun kulak arkasında bir iz ve başında bir çatlak var. Ama ölüm sebebinin ne olduğunu bilmiyoruz. Adli Tıp Raporu’nu bekliyoruz. Özel bir savcı görevlendirildi bu dosya için. Cumhuriyet Başsavcımız ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ilgileniyor, biz de Adana Barosu olarak takip ediyoruz.”

Haberin Devamı